≫ 

Oboje nas napustili ove godine: Marina Tucaković i Zoran Simjanović stvorili su najveći filmski hit

,,Posle nekog vremena sedeo sam s Davorinom u Sarajevu i on mi kaže: „Što ti je dobra ova pesma“, a ja mu objasnim da je to ona pesma koju je odbio da snimi"

  • 0
Marina Tucaković  Zoran Simjanović  Dragan Nikolić Marina Tucaković i Zoran Simjanović / Foto: Nikola Tomić, ATA Images, Printskrin: Youtube/RTS

Gotovo da nema savremenog domaćeg filma bez muzike Zorana Simjanovića, niti pravog hita bez potpisa Marine Tucaković. I čuveni kompozitor i voljena autorka napustili su nas ove godine - on u aprilu, ona pre tri dana.

I mnogi su se zato setili njihove saradnje na jednoj od najpoznatijih pesama bivše Jugoslavije, naročito kada je u pitanju filmska muzika. Simjanović je napisao muziku za film Gorana Markovića ,,Nacionalna klasa" 1979, a Marina tekstove za sve pesme, među kojima se i danas slušaju ,,Flojd" u izvođenju Dade Topića i ,,Zašto", koju je pevao Oliver Dragojević.

Saundtrek za film ,,Nacionalna klasa” velikog Zorana Simjanovića sadrži pesme koje izvode Slađana Milošević, Laboratorija zvuka, Oliver Mandić, Oliver Dragojević. Nijedna pesma iz tog filma, međutim, nema takav status kakav ima „Flojd” u izvođenju Dada Topića.

- Marina Tucaković je napisala fenomenalne tekstove i sad je trebalo naći nekog da ih otpeva. Odmah mi je na pamet pao Dado Topić. Pristao je a da nije ni čuo pesmu. Kad je stigao u Beograd, otpevao ju je iz cuga. Ipak, interesantnija je priča za pesmu iz tog filma „Zašto“. Imao sam dvojicu kandidata - Davorina Popovića i Olivera Dragojevića. Zamolio sam organizatore da okrenu frontmena grupe Indeksi, jer sam želeo prvo rokera da pitam. Davorin je rekao da ne može da dođe i Oliver ju je snimio - rekao je svojevremeno Simjanović.

- Posle nekog vremena sedeo sam s Davorinom u Sarajevu i on mi kaže: „Što ti je dobra ova pesma“, a ja mu objasnim da je to ona pesma koju je odbio da snimi. Uzviknuo je: „Joj, mene budale!“ - ispričao je Zoran Simjanović jednom prilikom.

Podsetimo, Marina Tucaković preminula je 19. septembra, a njena poslednja želja je bila da bude sahranjena pored svog sina Miloša. koji je preminuo 2008. godine.

Za sada datum sahrane nije poznat, jer se čeka da se od bolesti oporavi njen muž Aleksandar Radulović Futa, koji se trenutno nalazi u samoizolaciji budući da je pozitivan na koronavirus.

Video: In memoriam Marina Tucaković: Ostali smo bez najvećeg tekstopisca, autora najpoznatijih hitova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA