Uz lik Marine Tucaković na video bimu: Grupa Zana održala emotivan i energičan koncert

Zoran Živanović - Žika, osnivač Zane otpevao premijerno pred publikom pesmu 40, koju je za njega lično komponovala Marina

  • 2
Zana koncert Marina Tucaković Foto: ATA Images

Čuvena pop grupa Zana održala je u subotu veče koncert u Kombank Dvorani, uz ovacije i horsko pevanje publike, povodom obeležavanja jubileja, 40 godina benda. Emotivan i energičan koncert bio je posvećen nedavno preminuloj Marini Tucaković, koja je bila pridruženi član i tekstopisac većine hit pesama ove grupe.

Ovaj poseban muzički događaj započeo je akustičnom verzijom hita Vojna pošta, a zatim je, uz sliku Marine Tucaković na video bimu, najavljena i njena pesma Čamac na vodi.

Uz ovacije publike, Jelena Živanović izvela je u akustičnom delu poznate numere Leto, Rusi dolaze, Rane, Modrice, Što, a što, Kućica.

Onda je mikrofon preuzeo Zoran Živanović - Žika, osnivač Zane, i otpevao premijerno pred publikom pesmu 40, koju je za njega lično komponovala Marina Tucaković.

U drugom delu koncerta usledili su hitovi koji su izvedeni "na struju", a publika je horski pevala Nije sve tako crno, Vlak, Vejte snegovi, Dodirni mi kolena, Rukuju se rukuju, Oženićeš se ti i mnoge druge.

Duet Jabuke i vino (u originalu Zana Nimani i Željko Bebek) sa Jelenom je pevao glumac Bane Tomašević, koji već nekoliko godina muzički sarađuje sa Jelenom i Žikom.

Gost na koncertu bio je i gitarista Zoran Branković, koji je svirao gitaru i u originalnom izvođenju pesme Rane.

Među brojnim kvalitenim muzičarima na bini, za bubnjevima je bio i dugogodinji član Zane, Zoran Babović  Babonja.

Žika je na kraju koncerta pomenuo sve bivše članove grupe Zana, uz veliki aplauz publike, a neki od njih su se javili i poslali pozdrave putem video poziva.

Među njima je bio i čuveni Radovan Jovićević, jedan od osnivača ove popularne grupe.

Video: Ceca na ivici suza o smrti Marine Tucaković: Duša me boli, osećam kao da ću se ugušiti...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA