≫ 

Muzička legenda objavila poslednji album sa Lejdi Gagom: Zbog teške bolesti više nikad neće pevati

Novi album Beneta i Gage nosi emotivni naboj koji prvi nije imao

  • 1
Lady Gaga Lejdi

Lejdi Gaga / Foto: Christopher Polk / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pop zvezda Lejdi Gaga i džez ikona Toni Benet ponovo su ujedinili snage, kako bi objavili svoj drugi po redu džez album, nazvan "Love for Sale". Album se sastoji od obrada starih hitova Kola Portera.

„Love for Sale“ je Benetov 61. studijski album i ujedno njegov poslednji. Muzičaru je nedavno dijagnostifikovan Alchajmer, ali iako iz ovih pesama deluje kao da mu bolest ništa ne može, odlučio je da ode u penziju.

Benet i Gaga već su proveren tandem. Prvi duet snimili su 2011. godine, a prvi album „Cheek to cheek“ tri godine kasnije. Nakon njihove prve saradnje, koja je mnogima delova nezamislivo, ljudi su imali različite reakcije. Morali su da priznaju da je mnogo pre nego što je Stefani Germanota pormenila svoje ime i postala simbol klubova po Menhetnu, želela je da bude džez pevačica. Na neki način, vratila se korenima.

„Cheek to Cheek“ otvorio je drugo tržište za Lejdi Gagu - ne baš džez per se, ali jedan starinski zvuk, lak na uši, onaj koji voli publika koji i dalje kupuje fizičke nosioce zvuka.

„Love for Sale“ otišao je korak dalje, i to veliki korak imajući u vidu da je Gaga prošle godine objavila „Chromatica“, veoma hvaljen povratak elektronskoj pop-dens muzici, koji je ipak nije vratio na tron u svetu popa.

Novi album Beneta i Gage, ocenjuje Gardijan, nosi emotivni naboj koji prvi nije imao. Benet sada ima 96 godina i Alchajmera, koji mu je potvrđen pre nego što su planovi za novi album začeti. Dva nastupa koje su on i Lejdi Gaga održali u Njujorku proteklog meseca bili su njegov poslednji, a „Love for Sale“ poslednja muzika koju je snimio u svojoj 72 godine dugoj karijeri. Njegova porodica nije ni verovala da će imati snage da album privede kraju...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džezer

    1. oktobar 2021 | 12:34

    Pokojna Ejmy je mnogo bolje pevala džez i soul, sa lakoćom i iz duše

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA