≫ 

Rahlin i Mekerlevi oduševili publiku na Kolarcu

Beogradska publika je veoma srdačno ispratila koncert uz česte ovacije

  • 0
Rahlin, Mekerlevi Foto: Belkisa Beka Abdulović

Čuveni muzičar Julijan Rahlin održao je izuzetan koncert za violinu i violu 12. oktobra u Kolarčevoj zadužbini, zajedno sa svojom suprugom, violinistkinjom Sarom Mekelrevi, a na sceni im se pridružila i Julijanova majka, pijanistkinja Sofi Rahlin. Beogradska publika je veoma srdačno ispratila koncert uz česte ovacije, a sami izvođači su takođe bili oduševljeni publikom, što se videlo iz njihovih osmeha i aplauza publici.

Izvedena su dela Mocarta – Duo za violinu i violu br. 1 u G duru, Pendereckog – Čakona, Debisija – Sonata za violinu i klavir, Vijenjavskog – Etide kapriča za dve violine op. 18, Prokofjeva – Sonata za dve violine u C duru op. 56 i Šostakoviča – Pet komada za dve violine i klavir. Organizator koncerta je Centar beogradskih festivala - CEBEF. Koncert je održan u skladu sa važećim bezbedonosnim merama uz redukovan kapacitet dvorane.

Rahlin je već nekolio puta bio gost Beograda i uvek ističe da se u glavnom gradu Srbije oseća odlično, što je pomenuo i u svojoj video poruci snimljenoj za srpsku publiku.

Posle Beograda Rahlin svoju koncertnu turneju nastavlja u Italiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA