Jura Stublić otkrio da od jedne pesme zarađuje više nego od celog opusa grupa Film

Roker je profitirao od te numere

  • 3
Jura Stublić Printskrin: Youtube/N1

Poznati roker Jura Stublić je gostujući na radiju Yammat ispričao da od jednog hita grupe Film zarađuje više od svih ostalih pesama zajedno.

U pitanju je numera "Sjećam se prvog poljupca".

- Albumu nedostaje hit, nešto što bi ga lansiralo u orbitu. Moje kolege neuspeh pripisuju meni jer kao ja sam odjednom počeo da pišem crne stvari, pa je album ispao mračan i zato neuspešan. Ali oni su odbili da sviraju neke pesme za taj album koje sam doneo, između ostalih i "Sjećam se prvog poljupca". Kad sam raskrstio s njima i kad se raspala ta postava Filma, ja sam s prvom grupom ljudi na koju sam naišao snimio tu pesmu. Danas od nje zarađujem više honorara ZAMP-a (Hrvatsko udruženje skladatelja, hrvatska verzija SOKOJ-a) nego od kompletnog opusa Filma - rekao je Stublić.

On je dodao je da je to album na kojem su članovi benda zaključili da bi i oni hteli da budu autori i kompozitori i da zarađuju na tantijemama, a prenosi Index.hr.

Film - "Sjećam se prvog poljupca":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Persa

    19. oktobar 2021 | 21:17

    A ja mislila da je u pitanju pesma Moj druže Beogradski

  • Djole

    21. oktobar 2021 | 00:05

    Dokle vise sa ovim babama i dedama iz Jugoslavije. Da li ste svesni da je proslo 30 godina od raspada te drzave ? Oni su oni , a mi smo mi... neka idu tamo gde im je lepse a vi pisite o srpskim pevacicama , pevacima, kompozitorima ... Bogu Hvala imamo ih bas dosta i prave lepsu muziku od baba Jure...

  • Stojko

    20. oktobar 2021 | 08:30

    A koja je druga pesma iz opusa?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA