≫ 

Maja Louis objavila album i novu pesmu "Krila"

- Sve moje pesme su deo mene, moja iskustva, moje emocije. Daju mi snagu i podsete me šta sam sve prebrodila - rekao je muzičarka

  • 0
Maja Lous Foto: Dragan Jereminov

Maja Louis svojim novim albumom, drugim albumom, "Krila" nastavlja da gradi autentičnost, dobro potkovanu muzičkim legitimitetom porodice Louis. Novo poglavlje u muzičkom stvaralaštvu i hrabar iskorak, najavila je već singlom "Majo probudi se", objavljenim krajem 2020. godine, kombinovanjem svoje muzičke svestranosti (r'n'b, hip hop, funk) i nepokolebljive želje da piše istovemeno o svojoj unutrašnjoj snazi, ali i ranjivosti.

Maja je veoma iskrena u svojim novim pesmama, uz povremeni vrisak kako bi se čula, reflektujući kako se oseća - ponekad još uvek povređena, ponekad oslobođena ili u fazi između. Upravo ovakav pristup donosi jedinstvenost novom albumu i odražava glas žene, osnažujući, oslobađajući i istovremeno potpuno iskren.

Album "Krila" predstavlja zapis procesa životnog odrastanja i iskustvo samog procesa.

- Mogu da kažem da sam srećna osoba. Imam padove i uspone kao i svako, ali sam izgubila strah od reči. Sve sto želim da kažem - napišem - i oslobodim se na taj način. Sve moje pesme su deo mene, moja iskustva, moje emocije. Daju mi snagu i podsete me šta sam sve prebrodila. Nadam se da će se u njima i drugi pronaći i da će im one davati vetar u ledja kao i meni -  izjavila je Maja.

Kao umetnica spremna da eksperimentiše, Maja je za album je pripremila eklektički mix r’n’b, funk-a i soul-a, uz primese hip hopa. Album otvara istoimena pesma "Krila" koja pokazuje Majine sposobnosti da prenese iskrene emocije sa lirskom i instrumentalnom kompleksnošću.

Samopouzdanje i pozitivizam oslikavaju zarazan ritam i raspevanost, u pesmama “Žurka” i "Znaj da si uspela".

- Gde nestaše one pesme stare" obrada je pesme koju je izvodio Louis: “ Ova pesma je meni i Marku veoma draga i jedva sam čekala da je izvedemo zajedno, jer nas vezuje za tatu - objašnjava Maja.

Suštinu ljubavi, naklonost i slabosti reflektuju pesme “"Kafena kašika" i “Sve će biti OK”.

Kroz album, Maja vodi priču sa neočekivanim zaokretima, ali istovremeno zadržavajući jak osećaj povezanosti gde svaka pesma elegantno teče u sledeću.

Tekst pesama potpisuje Maja, muziku i aranžman radili su Maja i brat Marko Louis zajedno, produkciju i mix potpisuje Marko Louis. Na albumu sviraju sjajni muzičari: Aleksandar Dragutinović Šekspir (Bas gitara), Nikola Jezdić Pindo (Gitare) i Goran Savić Čaki (Bubanj).

Izdanje albuma prati video spot za naslovnu pesmu “Krila”. Režiju i fotografiju potpisuje Dragan Jereminov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA