≫ 

Nastala je iz jednog pokušaja: Sve o hitu "Still Got The Blues (For You)" Gerija Mura

- Bio je to zaista dramatičan dan; ja ću nikad nemoj zaboraviti to - rekao je svojevremeno muzičar

  • 0
Gari Mur Gary Moore

Foto: Profimedia/AFP/ Volker Dornberger

Svi koji vole stari, dobri rokenrol sigurno su bar jednom, ako ne i više puta odslušali legendarnu numeru "Still Got The Blues (For You)" iz 1990. godine. Ovo je bila naslovna pesma višemilionskog albuma Gerija Mura (1952-2011) i bila je povratak bluz muzici iz njegove mladosti.

- Napustio sam Thin Lizzy 1980. godine i imao bend koji se zvao G-Force, a zatim sam ušao u moju solo stvar. Otkrio sam da bih, dok sam bio u svlačionici, zagrevao se za svirku, svirao bluz, pa sam osetio da sam dobio malu poruku od toga. Oko '89, ponovo sam počeo da sviram bluz - rekao je Geri Mur u jednom intervjuu, a prenosi songfacts.com.

Geri Mur govori o svojoj Les Paul Standard gitari iz 1959. godine, koju je kupio u Londonu 1989.

- Odložio sam je jer sam u to vreme još uvek svirao hard rok, i to nije bila prava gitara za to. Ali kada je došlo vreme za snimanje "Still Got The Blues", odneo sam je u studio da isprobam sobu. Prvog dana smo uradili pesmu "Still Got The Blues" iz prve, direktno; bio je to zaista dramatičan dan; ja ću nikad nemoj zaboraviti to - rekao je muzičar u intervjuu za "Vintage Guitar".

Krajem 2008. godine, nemački sud je presudio da je Geri Mur ukrao gitarski solo za ovu pesmu iz pesme "Nordrach" nemačkog benda Jud's Gallery iz 1974. godine.

Sud je naložio Muru i njegovoj izdavačkoj kući da plate neodređenu odštetu vođi benda Jud's Gallery Jirgenu Vinteru, koji je pokrenuo tužbu.

Poslušajte pesmu "Still Got The Blues (For You)":

Video: Ovo smo viđali samo u Ratovima zvezda: Studentima u Arizoni klopu donose dronovi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA