≫ 

Koncert Šerbedžije otkazan u Vinkovcima: "Bliži se godišnjica borbi u Vukovaru, svi se boje politike"

"Danas su me organizatori zvali i molili me da koncert održim u decembru... I ja ću to naravno učiniti. Ali ne zbog njih, nego zbog Vinkovčana koji žele doći na moj koncert", napisao je Rade

  • 4
Konferencija FEST, Rade Šerbedžija i Damir Handanović

Foto: ATA images

Rade Šerbedžija podigao je pravu buru na svojoj Fejsbuk stranici, tačnije objavom da je njegov koncert u pozorištu "Joze Ivakića" u Vinkovcima na Filmskom festivalu glumaca otkazan. Kako je naveo, njemu su gradske vlasti su objasnile da se koncert otkazuje "zbog osetljivosti tematskih manifestacija te nedelje u kojem se koncert trebao da se održi".

- Pre mesec dana zvali su me organizatori "Filmskog festivala glumca" iz Vinkovaca da povodom zatvaranja festivala i dodele nagrada 15. 11. održim koncert u pozorištu "Joze Ivakića". Ja sam naravno pristao, jer Vinkovci su moj grad u kome sam odrastao i koji u mome životu ima uvek posebno mesto i značaj.

Iako je moj koncert, čim je najavljen, bio odmah i rasprodan, zbog, kako su mi organizatori rekli, velikog interesa posebno mlade publike u Vinkovcima, juče mi je javljeno da je koncert otkazan.

Gradske vlasti su objasnile da se koncert otkazuje zbog osetljivosti tematskih manifestacija te nedelje u kojem se koncert trebao da se održi.

Naravno da se ne slažem s takvom odlukom jer je smatram čistim politikantstvom.

Moje pesme propagiraju ljubav, humanizam i blagost i ne mogu nikoga i ništa vređati.

Danas su me organizatori zvali i molili me da koncert održim u decembru... I ja ću to naravno učiniti. Ali ne zbog njih, nego zbog Vinkovčana koji žele doći na moj koncert.

Uostalom, kao što je zadatak doktora da brinu o zdravlju ljudi, zadatak nas umetnika je da brinemo za duhovno zdravlje ljudi za koje snimamo filmove, igramo pozorišne predstave i ponekad pjevamo svoje pjesme - naveo je u svojoj objavi Šerbedžija.

Konferencija FEST, Rade Šerbedžija i Damir Handanović

Rade Šerbedžija Foto: ATA images

O svemu ovome govorio je i Slaven Nuhanović iz organizacije festivala.

- Trebalo je da Šerbedžija peva. Verovatno ćemo koncert pomeriti za nedelju dana jer je Šerbedžija trebalo da peva 15.11., baš nekoliko dana pre godišnjice pada Vukovara. Verovatno ćemo koncert organizovati posle toga, tražimo prvi slobodan datum. Mi smo ga svakako zvali, mi želimo da dođe - rekao je Nuhanović za Index.hr, koji je potom objasnio da li su ga iz Grada zvali da se otkaže koncert.

- Pošto je Grad glavni pokrovitelj festivala, oni su nas zamolili da ga odložimo jer je nedelja te tragedije Vukovara i nikakvi koncerti se ne održavaju, nezgodno je. Ne znam je li to zbog toga ili nije. Ajmo reći da moramo ispoštovati Grad maksimalno, pa smo mi odložili koncert Šerbedžije. Videćemo kad će on moći - rekao je Nuhanović.

Na pitanje da li se gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić čuo sa Šerbedžijom, Nuhanović je rekao sledeće;

- To mi je prvi glas. Ne verujem da su oni razgovarali jer je svaka komunikacija išla preko nas. Mi sad s njegovim menadžerom tražimo najbolji mogući prvi datum. Baš je razlog poštovanje te nedelje žrtve Vukovara. Grad poštuje tu nedelju. Svi se boje politike. Verujem da bi isto napravili i da je neki drugi koncert bio u pitanju - rekao je Slaven Nuhanovič.

Video: Rade Šerbedžija: Nisam u kontaktu sa Anđelinom Džoli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oleg

    28. oktobar 2021 | 14:28

    Jadi se nastavljaju,Hrvati i politika u svakom segmentu zivota.

  • Срб

    28. oktobar 2021 | 14:53

    Да ли би одгодио концерт у било ком месту где су Срби страдали на тај дан?

  • Zemun

    28. oktobar 2021 | 16:11

    "Susjedi" i dalje žive u 1941. g. - onaj period izmedju '45-'91 je bio samo predah pred novi obračun sa Srbima. Rade je u duši Jugosloven nostalgičar , a to je najveći greh, gore nego biti Srbin. Oni su se 1941 g. proglasili potomcima Vizigota i doneli Rasne zakone NDH. Šta reci posle svega?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA