≫ 

Jedni ih obožavali, drugi smatrali "neprijateljima progresivne muzike": Članovi ABBA izneli nove detalje

- To mi nije ništa značilo, čak i ako su mrzeli nas, jer smo dobili toliko pohvala iz celog sveta - rekao je Bjorn Ulveus

  • 0
ABBA Foto: Tanjug/AP/Tsugufumi Matsumoto

Članovi grupe ABBA dali su opširan intervju za britanski "The Guardian" u kom su govorili o svom povratku na scenu. Muški deo sastava, Beni Anderson i Bjorn Ulveus, objasnili su zašto su opet okupili posle 40 godina pauze.

- Početkom 1980-ih, kada smo prestali da snimamo, osećalo se kao da je ABBA potpuno gotova, i da o ponovnom okupljanju više neće biti govora. Zapravo je ABBA bila mrtva. Bilo je tako "nekul" voleti grupu ABBA - rekao je Ulveus.

- Imali smo malo društvo, nas četvoro zajedno. Sve što je ABBA zaradila otišlo je u to društvo i mi smo novac uvek delili na četiri dela, bez obzira ko je šta radio. I onda, kada smo rekli: "Pa, to je to, društvo, hajde da uradimo nešto drugo, pa da se vratimo možda za nekoliko godina i vidimo da li smo još živi', odluka je bila konačna...  Nismo očekivali da će ABBA nastaviti, to vam mogu obećati - rekao je Beni Anderson.

Ipak, ABBA se vratila, a novi album, koji izlazi 5. novembra, imaće 10 pesama. Neke od njih ste već imali priliku da čujete, poput "I Still Have Faith In You", "Don' Shut Me Down", "Just A Notion", koji su članovi grupe objavili na svom Jutjub kanalu.

ABBA Printskrin: Youtube/ABBA

Tokom intervjua Ulveus se prisetio kako se pričalo da je ABBA "neprijatelj progresivne muzike".

- Znate, u Švedskoj je postojao taj progresivni pokret u muzici, a mi smo bili neprijatelji, no ja lično nisam obraćao pažnju na sve to – to mi nije ništa značilo, čak i ako su nas mrzeli, jer smo dobili toliko pohvala iz celog sveta. Od samog početka imali smo podršku kolega muzičara kojima se dopalo to što radimo - rekao je Ulveus, a prenosi nacional.hr.

Inače, osim novog albuma, obožavatelje naredne godine očekuje i virtuelna turneja grupe ABBA.

Njihov koncert, koji će izgledati tako što će na sceni svirati i pevati ABBAtari (hologrami Agnete, Ani-Frid, Benija i Bjorna iz mlađih dana) održaće se 27. maja 2022. godine u ABBA Areni, specijalizovanoj vrhunskoj sali sa 3.000 mesta koja se nalazi u Olimpijskom parku kraljice Elizabete u Londonu.

Video: Basista benda Faith No More uvozi rakiju iz Srbije: Vreme je da Amerika upozna šljivovicu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA