≫ 

Bio je Džejms Bond rokenrol scene, sa "bendom" lepih žena je napravio revoluciju

Robert Palmer je neko ko je obeležio muzičku scenu druge polovine 20. veka

  • 1
Robert Palmer Printskrin: Youtube/Parlophone Records

Tokom druge polovine 20. veka izdvojili su se brojni pevači sa fantastičnim glasovnim mogućnostima, a jedan od takvih je bio Robert Palmer(1949-2003). Engleski muzičar je plenio je kako vokalno, tako i fizičkim izgledom, a zvali su ga Džejmsom Bondom rokenrol scene.

Njegova karijera počela je da napreduje sedamdesetih, kada je izbacio nekoliko albuma, a pravim "bum" napravio je u u narednoj dekadi. Osamdesetih godina Robert Palmer je postao svetski poznat pevač, a neki od njegovih najznačajnijih hitova su su "Addicted To Love", "Simply Irresistible", "Every Kinda People", "Mercy Mercy Me/I Want You"...

Evo i priča o nekim.

Što se tiče "Addicted To Love", Palmer je želeo da ova pesma bude duet sa pevačicom Šaka Kan (Chaka Khan) i snimio ju je sa njom. Njena izdavačka kuća, Warner Brothers Records, nije dozvolila da se njen glas koristi na ploči, tako da je morao da izbriše njen deo i ponovo snimi njene visoke note pre nego što je pusti.

U spotu za pesmu "Addicted To Love" je Palmer pevao pred "bendom" lepih žena koje su izgledale potpuno slično. Nosili su mnogo šminke i identičnu odeću dok su se pretvarali da sviraju instrumente. Sa ovim spotom je Palmer napravio revoluciju i bio prepoznatljiv u celom svetu.

Inače, članice "benda" su bile manekenke koje nisu znale da sviraju instument. Jedna od devojaka na snimku bila je "basistkinja" Mak Gilkrist.

- Imala sam 21 godinu i dobila sam ulogu zahvaljujući svojoj knjizi o modelingu. Trebalo je da izgledamo i "ponašamo se" kao manekenke u izložbenom salonu - rekla je Mak Gilkrist za K magazin i dodala:

- Sećam se da sam osetila akutni osećaj sramote kada sam prvi put video koliko je video seksi. Najneobičnije mesto koje sam videla bilo je na ogromnom ekranu sa strane zgrade u Tokiju - rekla je ona.

Pored Mak Gilkrist, u "bendu" su bile Džulija Bolino (gitara), Peti Elijas (gitara), Keti Dejvis (bubnjevi), Džuli Pankherst (klavijature).

Kako su navele, Palmer je prema njima bio veoma profesionalan i prijatan tokom snimanja. Nije bilo flertovanja, a pevačeva žena je bila tamo, piše songfacts.com.

Robert Palmer - "Addicted To Love":

Sličan spot je snimio za pesmu "Simply Irresistible", koja je bila veliki hit.

Robert Palmer - "Simply Irresistible":

Imao je više nego uspešnu saradnju u supergrupi The Power Station, u kojem je nastupao sam Majkol Des Baresom, Endijem Tejlorom, Džonom Tejlorom, Tonijem Tompsonom i Bernardom Edvardsom.

The Power Station - "Some Like It Hot":

Robert Palmer je preminuo 2003. godine u 54. godini od srčanog udara u Parizu. Njegovi hitovi se i dan danas slušaju, podsetimo se nekih od njih.

Robert Palmer - "Every Kinda People":

Robert Palmer - "Mercy Mercy Me/I Want You":

Video: Basista benda Faith No More uvozi rakiju iz Srbije: Vreme je da Amerika upozna šljivovicu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA