Pre 54 godine, Džim Morison je uhapšen na sceni: Nakon toga, nastao je haos

Publika je reagovala nakon hapšenja pevača

  • 1
Džim Morison, Jim Morrison Foto: z03 / Zuma Press / Profimedia

Džim Morison (1943-1971) važio je za veliku svetsku muzičku zvezdu jop tokom svog kratkog života. Frontmen grupe The Doors bio je magnet za publiku i javnost, a nekad se dešavalo da baš zbog toga zapadne u probleme.

Na današnji dan, 9. decembra 1967. godine, Morison je uhapšen na sceni. Naime, sve se desilo kada je grupa The Doors imala nastup u Nju Hejven Areni u Nju Hejvenu, Konektikat. Policajac je pre samog koncerta zatekao Džima kako se druži sa 18-godišnjom devojkom pod tušem u bekstejdžu.

Došlo je do svađe, a polijacac je poprskao Morisona suzavcem. Džim je kasnije na sceni ispričao priču iz bekstejdža i počeo da podsmeva policiji. Policajci su reagovali, odvukli su ga sa scene i uhapsili ga.

A onda je nastao haos. Publika se pobunila zbog Džimovog hapšenja i počela da divlja. Mnogi su bili uhapšeni zbog nereda.

Kasnije se preko 100 demonstranata okupilo u policijskoj stanici. Naravno, i tu su pale lisice, ali većina je kasnije uspela da opravda ovaj ispad.

Ipak zanimljivo je videti koliko su, i pre društvenih mreža i majstrim medija, pravi umetnici uspevali da vrše istinski uticaj na svoju publiku.

Optužbe protiv Morisona su na kraju odbačene, piše beachamjournal.com.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA