≫ 

Erik Klepton dobio tužbu protiv žene koja je pokušala da proda piratski CD njegovog koncerta za 11 dolara

Sada žena duguje hiljade dolara na ime sudskih troškova

  • 0
Eric Clapton, Erik Klepton Foto: Profimedia/AFP

Roker Erik Klepton dobio je tužbu protiv jedne Nemice koja je pokušavala da proda piratsku kopiju jednog od njegovih koncerata na eBay-u za oko 11 dolara.

Žena, poznata samo kao "Gabriele P.", tvrdila je da je njen pokojni muž kupio CD sa Kleptonovim koncertom još 1980-ih, i insistirala je da nije znala da krši bilo koji zakon o autorskim pravima kada ga je uvrstila na popularnu onlajn aukciju .

Ali nakon presude nemačkog sudije prošle nedelje, žena, koja nikada nije prodala CD sa koncertom uživo, sada će morati da plati skoro 4.000 dolara sudskih troškova zbog kršenja autorskih prava, navodi DW.

CD pod nazivom "Eric Clapton: Live USA" bio je na aukciji na eBay-u za 9,95 evra, ili oko 11,20 dolara, jedan dan pre nego što je uklonjen.

Klepton je nekako saznao za objavljivanje, preduzeo je pravni postupak i poslao sudu izjavu pod zakletvom u kojoj se navodi da su snimci nezakoniti.

Žena, koja živi u malom nemačkom gradu Ratingenu, koji se nalazi oko sat vremena od Kelna, rekla je sudu da ga je njen muž kupio u popularnoj robnoj kući 1987. godine.

Sudija je presudio da nije važno što ona sama nije kupila CD i nije znala da je snimak urađen nezakonito.

Na kraju, zabrana je zahtevala od okrivljenog da plati sudske troškove obe strane, koje su iznosile oko 3.400 evra, što znači oko 4.000 dolara.

Sud je takođe presudio da se suoči sa novčanom kaznom od 250.000 evra ili šestomesečnom zatvorskom kaznom ako ponovo pokuša da proda Kleptonovu trgovinu robom.

Klaus Ginter, advokat te žene, rekao je za Bild da planira da se "ponovno žali".

Ispostavilo se da je Kleptonov pravni tim kontaktirao ženu i zahtevao od nje da skine ilegalnu listu CD-a sa eBaya, ali je ona odbila i zamolila ih da prestanu da je uznemiravaju.

Gardijan izveštava da je čak rekla Kleptonovom timu da bi, ako su bili toliko zabrinuti zbog njene prodaje od 11 dolara, trebalo da je tuže.

Tokom godina. rok i bluz gitarista je bio među grupom velikih umetnika i diskografskih kompanija koje su uspešno tužile stotine slučajeva krijumčarenja na nemačkim sudovima, piše Daily Mail.

Video: Otkazali mu sve koncerte pa se snašao: Svira potpuno sam a zvuči kao čitav orkestar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA