≫ 

Da li je Džoni Štulić bio u pravu? Potvrđeno da je Croatia Records zarađivala na snimcima koje je otuđila

Na kraju, ostala je pravosnažna odluka Visokog upravnog suda Republike Hrvatske koji je utvrdio da je ovaj diskograf nepravilno privatizovao Jugoton

  • 0
Branimir Džoni Štulić Croatia Records Printskrin: Youtube/PETROVICPETAR, Croatia Records

Izdavačka kuća Croatia Records izgubila je spor na Ustavnom sudu Republike Hrvatske oko prvih fonograma nekadašnjeg Jugotona, među kojima se nalazi originalni snimci Azre, Bijelog Dugmeta, Novih fosila. Kako piše Telegram.hr,  odbijena je ustavna tužba u kojoj je Croatia Records tvrdila da je ceo sudski postupak do sada bio nepravedan.

Na kraju, ostala je pravosnažna odluka Visokog upravnog suda Republike Hrvatske koji je utvrdio da je ovaj diskograf nepravilno privatizovao Jugoton.

Prema navodima Telegrama, sud je pravomoćnom presudom utvrdio da vrednost tih snimaka, na temelju koje se rade novi snimci i kompilacije, nikada nije procenjena niti je za nju Croatia Records išta platio.

Da li je Džoni Štulić bio u pravu?

Nekadašnji frontmen Azre Branimir Džoni Štulić svojevremeno je optužio Croatia Recordsa za stvari koje se uglavnom se tiču autorskih prava za njegove albume,

- Sudovi u Srbiji su bar prihvatili žalbe mojih advokata, dok u Hrvatskoj nisu čak želeli ni da započnu postupak. Ja sam zaista jedinstven slučaj verovatno u svijetu, da mi se za sve moje muzičke i literarne radove nisu plaćali zasluženi honorari. Mnogi misle da meni nije stalo do novca, ali ja ne razmišljam tako. Normalno je da dobijem novac koji sam pošteno zaradio. Niko mi ne može uzeti dušu - izjavio je Štulić prije nekoliko godina o svojim tužbama, a prenosi Index.hr.

Video: Juga mi fali kao i mlečni zubi: Jurica Pađen o muzici, Džoniju Štuliću, SFRJ i životu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA