≫ 

"Luka i ja se jako razlikujemo...": Stjepan Hauser o razlazu 2Cellos

Duo 2Cellos sviraće na oproštajnoj turneji i u beogradskoj "Štark areni" 23. maja 2022. godine

  • 0
2Cellos Foto: Shutterstock

Duo 2Cellos, koji čine Luka Šulić i Stjepan Hauser, kreće u oproštajnu turneju. Posle toga muzičari će nastaviti samostalno karijeru. O razlazu dua 2Cellos govorio je i Stjepan Hauser, koji je u intervjuu za hrvatski "Story" obrazložio što je do toga došlo.

- Luka i ja se jako razlikujemo po karakteru, on vodi miran porodični život sa suprugom i troje dece, a ja sam potpuna suprotnost. Moj život je poput najluđeg filma koji ćemo jednog dana možda i gledati. Totalno nepredvidljiv, pun avantura, uzbuđenja i nepresušnog stvaralaštva. Obojica smo zaključili kako je bolje da svatko nastavi svojim putem i tempom - rekao je Hauser.

Stjepan Hauser se prisetio i kako su njih dvojica krenuli da sarađuju.

- Naša saradnja dogodila se kada smo obojica bili na životnoj prekretnici pred sam kraj studija u Londonu. Imali smo goreću želju da napravimo nešto revolucionarno, uzbudljivo i ludo. Obojica smo svirali s puno energije, adrenalina i strasti te smo znali da bi, ako se spojimo, mogla nastati eksplozija. To se i dogodilo. Pokazali smo svetu da čelo i klasika itekako mogu biti u centru pažnje i privući sve generacije da jednako uživaju u toj muzici - rekao je Hauser.

Muzičar je naveo da poslovno ima svašta kod njega.

- Toliko je toga u procesu, velikih stvari, projekata koje u ovom trenutku ne smem u potpunosti da otkrijem, ali uskoro će svet svedočiti revolucionarnim događajima i delima. Na primer, u poslednje dve, tri godine objavio sam stotine videa i pesama iz različitih delova sveta uglavnom na društvenim mrežama. Sada je u planu da se sve to pretoči na službeni svetski nivo u saradnji s najboljim muzičarima, producentima i najvećim imenima u muzičkoj industriji - rekao je Hauser.

2 Cellos pred koncert Robi Vilijamsa na beogradskom Ušću Stjepan Hauser Foto: Milena Đorđević

U razgovoru se prisetio i Olivera Dragojevića, s kim je sarađivao.

- Oliver i ja snimili smo celi zajednički album "Noć nek’ tiho svira" i to će mi zauvek ostati album najbliži srcu. Uz njegove pesme sam odrastao, uz njegov čarobni glas progovorio, Oliver će jednostavno zauvek činiti velik deo mog života. Nije mi konkretno davao nikakve savete, ali samom njegovom prisutnošću i iz njegovih dela puno sam naučio - rekao he Hauser.

Stjepan je naveo da se neopterećuje novim muzičkim trendovima.

- Uopšte se ne opterećujem trendovima koji neprestano dolaze i odlaze, instantn zvezdama koje danas jesu, sutra nisu. Ostajem pobornik pravih vrednosti i kvaliteta koja će zauvek zadržati svoju vrednost - rekao je Hauser.

Podsetimo, duo 2Cellos sviraće u beogradskoj "Štark areni" 23. maja 2022. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA