≫ 

Imali su velike hitove 1980-ih, ali nisu svirali na Live Aid-u: Tears For Fears objasnili i zašto

Trebalo je da nastupe, ali...

  • 0
Tears For Fears Printskrin: Youtube/Tears For Fears

Tears For Fears oduševili su fanove širom sveta u oktobru najavom da ne samo da će se ponovo okupiti nakon 17 godina, već i da spremaju novi album "The Tipping Point".

Jedan od najpopularnijih bendova 1980-ih ređao je svojevremeno hit za hitom, te su mnogi očekivali da ih vide na planetarnom muzičkom događaju Live Aid  1985. godine. Tačnije, organizator Bob Geldof ih je najavio, ali bez njihovog znanja.

Ipak, do toga nije došla. Posle 37 godina, članovi grupe Tears For Fears objasnili su i zašto.

- Na početku, bili smo iznervirani što je Bob objavio da nastupamo (na Live Aid-u), a da nas nije ni pitao i to je bilo usred jednogodišnje turneje. To je bila naša prva nedelja da smo slobodni - rekao je Čed Smit iz grupe Tears For Fears i nastavio:

- Izljubili smo se i našli sa Bobom i snimili (pesmu) "Everybody Wants To Rule The World" za njega (za  događaja Sports Aid), ali nismo mislili da će to što nismo nastupali (na Live Aid-u) uticati na količinu novca koju prikupljaju na bilo koji način, tako da nismo svirali (na Live Aid-u) da bismo imali tu pauzu - rekao je Čed Smit.

Na pitanje, da li članovi benda Tears For Fears žale što nisu nastupali na Live Aid-u, koji je 1985. godine gledala cela planeta, odgovorio je bio "ne".

- Ne, zato što smo bili iscrpljeni. Shvatio sam da smo se povukli sa njegovog ogromnog dogaрaja, i bio je to zabavan trenutak. Onog dana kada se to događalo (Live Aid), bili smo na Havajima, i bio je lokalni bend koji je svirao "Everybody Wants To Rule The World"' u malom baru. Ja sam u fazonu: "Ovo na Live Aid-u? Ne znam!" Live Aid je došao u pogrešno vreme za nas - rekao je Čed Smit, piše NME.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA