≫ 

Kako je grupa Parni Valjak dobila ime, u kojoj je Aki Rahimovski sa velikim uspehom pevao

Sve je počelo 1975. godine, kada se Hus susreo sa Akijem

  • 0
Parni Valjak Koncert

Foto: ATA Images

Legendarni muzičar Aki Rahimovski, koji je preminuo u 67. godini života, pevao je decenijama u jednoj od najznačajnih grupa sa prostora bivše Jugoslavije - Parnom Valjku. Kako je ovaj bend, poznat po hitovima "Jesen u meni", "Moja je pjesma lagana" i drugim, dobio ime, otkrio je svojevremeno  Husein Hasanefendić Hus.

- Duga je to priča i toliko puta pričana da je više ne mogu ni prepričati bez ponavljanja. Nema kratke verzije a za dugu treba knjiga. Uglavnom počelo je 1975 susretom na Boom festivalu u Zagrebu Aki sa svojim bendom a ja sa Grupom 220. Ubrzo nakon toga imali smo svoj bend i eto nas još tu. Takva su imena bila u modi u ono vreme iako smo se mi nazvali po pesmi „Ja sam parni valjak“ koju sam napisao još u Grupi 220, a bila je prva koju je novi bend uvježbavao i kasnije snimio kao prvi singl - rekao je Hus i dodao:

- Mislim da je prelomnica u karijeri bila objavljivanje albuma „Gradske priče“ sa pjesmom „Stranica dnevnika“. Ona je bila veliki hit i odjednom su dvorane pevale sa nama. Fantastičan osećaj i signal da si uspeo. Samo pravi je podvig u opstajanju - rekao je Hus pre nekoliko godina za domaće medije, a prenose Kurir i Lokalno globalno.

Video: IN MEMORIAM: Aleksandar Aki Rahimovski

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA