≫ 

I Bob Dilan je prodao svoj muzički katalog: Naravno, za ogroman novac

Uključujući i prava na više budućih novih izdanja

  • 0
Bob Dylan, Bob Dilan Bob Dilan / Foto: Tanjug/AP

Bob Dilan prodao je ceo svoj katalog snimljene muzike zajedno sa "pravima na više budućih novih izdanja" kompaniji Sony Music Entertainment, saopštila je kompanija u ponedeljak.

Sony nije saopštio finansijske uslove dogovora. Krajem 2020. godine poznati umetnik (80) već je prodao svoja prava na pisanje pesama,odvojeno od prava snimanja, koja regulišu reprodukciju i distribuciju, i to kompaniji Universal, u dogovoru koji se procenjuje na više od 300 miliona dolara.

Prema izveštajima industrije, uključujući Bilboard i Variety, najnoviji Dilanov posao vredeo je više od 200 miliona dolara.

Dilan je potpisao za Columbia Records 1961. godine, a iste godine snimio je svoj debitantski album, piše Daily Mail.

- Columbia Records je imao poseban odnos sa Bobom Dilanom od početka svoje karijere i izuzetno smo ponosni i uzbuđeni što nastavljamo da rastemo i razvijamo naše tekuće 60-godišnje partnerstvo - rekao je Rob Strindžer, predsednik kompanije Sony Music Group.

- Columbia Records i Rob Strindžer su činili samo dobro za mene, mnogo godina i napravili smo mnogo ploča. Drago mi je što svi moji snimci mogu da ostanu tamo gde im je mesto - rekao je Bob Dilan.

Pre Dilana, druge muzičke zvezde su prodale svoj katalog, poput Tine Tarner, Stinga, Brusa Springstina...

Video: Od tekstova Boba Dilana, do raskid pisama Britni Spirs: Muzička aukcija za pamćenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA