≫ 

Jelena Bjeković objavila pesmu "Kako to": Sarađivala sa jednim od najboljih džez pijanista na ovim prostorima

- Spot je snimljen krajem prošle godine u Kovinu, gde je bilo jako zanimljivo snimati kako zbog krajolika, tako i zbog velike hladnoće napolju - rekla je muzičarka

  • 0
Jelena Bjeković, "Kako to" Foto: Promo/Dragan Jeriminov

Pevačicu, kantautorku i gitaristkinju, Jelenu Bjeković. prvi put smo vam predstavili jesenas, kada smo objavili njen prvi singl, “Dala sam sve”. U međuvremenu, Jelena i Menart su odlučili da nastave saradnju koja će u budućnosti, rezultirati njenim prvim studijskim albumom. Ova mlada umetnica poseduje izražajan i snažan vokal, a osim što izvrsno svira gitaru, komponuje i piše svoje pesme, inspirisane pop i rok muzikom osamdesetih.

O tome kako je nastala ova ljubavna balada, pod nazivom "Kako to" , Jelena Bjeković kaže:

"Pesma je nastala tokom 2021. godine. Prožeta je jakom emocijom, čiju dinamiku prati moćan aranžman na kojem sam radila zajedno sa producentom Nikolom Radivojevićem. Tekst i muziku sam napisala ja, ali kako bi pesma dobila konačan oblik u velikoj meri su doprineli sjajni muzičari koji su saradjivali sa mnom, poput Lazara Arsovića, čije gitarske fraze pesmi daju potrebnu jačinu u pravim momentima. Takođe, bila mi je velika čast da je, jedan od najboljih džez pijanista na ovim prostorima, i moj dragi prijatelj, Aleksandar Jovanović Šljuka, učestvovao u upotpunjavanju melodije kroz svoje maestralne klavirske deonice. Spomenula bih još i dvojicu virtuoznih mladih muzičara Aleksu Milijanovića (bubanj) i mog dragog druga Branka Vučetina (bas), koji su bili zaduženi za ritam sekciju."

Jelena dodaje:

"Spot je snimljen krajem prošle godine u Kovinu, gde je bilo jako zanimljivo snimati kako zbog krajolika, tako i zbog velike hladnoće napolju (oko - 10 °C), što je nekako sve doprinelo setnoj atmosferi koju pesma nosi. Kao i prethodni spot za pesmu ''Dala sam sve'', i ovaj potpisuje režiser Dragan Jereminov."

Pesma “Kako to” podignuta je na sve muzičke internet platforme, a možete je slušati na linku:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA