Spotify će ukloniti pesme Nila Janga nakon što se muzičar pobunio zbog podkasta na ovoj platformi

- Žalimo zbog Nilove odluke da ukloni svoju muziku sa Spotify- ja, ali nadamo se da će nam se uskoro vratiti -  rekao je portparol Spotify-ja

  • 0
Nil Jang Printskrin: neilyoungarchives

Spotify je rešio da ukloni pesme Nila Janga sa svog servisa nakon što se muzičar pobunio zbog, kako navodi, "širenja lažnih informacija o vakcinama".

- Želimo da sav svetski muzički i audiosadržaj bude dostupan korisnicima Spotify-ja. Uz to dolazi velika odgovornost u balansiranju sigurnosti za slušatelje i slobode za kreatore. Imamo detaljna pravila o sadržaju i uklonili smo preko 20.000 epizoda podcasta povezanih s covidom-19 od početka pandemije. Žalimo zbog Nilove odluke da ukloni svoju muziku sa Spotify- ja, ali nadamo se da će nam se uskoro vratiti -  rekao je portparol Spotify-ja za The Washington Post.

Podsetimo, Nil Jang je negodovao zbog podkasta Džoa Rogana koji se emituje na Spotify-ju. Muzičar navodi da se tako "šire dezinformacije o vakcinama protiv covida-19", te je odlučio da njegova muzika ukloni sa ove platforme.

- To radim jer Spotify širi lažne informacije o vakcinama - što može dovesti do smrti onih koji poveruju u te dezinformacije. Molim da odmah danas delujete prema ovom zahtevu - napisao je Jang u pismu svojoj diskografskoj kući i menadžerskom timu i dodao:

- Želim da Spotify odmah danas obavijestite da želim da svu moju muziku maknu sa svoje platforme. Mogu imati Džoa Rogana ili Janga. Ne obojicu - napisao je Jang.

Muzičar je naveo da Spotify drži 60 posto striminga njegove muzike i da je uklanjanje "veliki gubitak" za njegovu diskografsku kuću, piše Index.hr.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA