≫ 

Poslednji oproštaj od Akija Rahimovskog: Uz kovčeg u Aleji velikana stoji dirljiva posveta

Aki je iznenada preminuo u subotu 22. januara

  • 19
Aki Rahimovski sahrana

Foto: Index.hr/Frane Ćapeta

U Aleji velikana zagrebačkog groblja Mirogoj danas se od Akija Rahimovskog opraštaju neutešni članovi porodice, najbliži prijatelji i kolege.

Među njima su Husein Hasanefendić Hus, Marijan Brkić, Zlatan Stipišić Gibonni, Dino Jelusić, Kristina Tina Kresnik i brojni drugi.

Aki Rahimovski sahrana

Foto: Index.hr/Frane Ćapeta

Ispred kovčega sa Akijevim telom stoji posveta sa stihovima "Tužna je naša ulica otkad nisi tu... Jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju", iz pesme Parnog valjka "Moja je pjesma lagana".

Aki Rahimovski sahrana

Foto: Index.hr/Frane Ćapeta

S obzirom na aktualne epidemiološke mere, svi koji su voleli Akija i žele da mu odaju počast, imaju priliku to da učine kod Zdenca života ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta, gde mogu doneti cveće i zapaliti sveće u spomen na ovog jedinstvenog i velikog muzičara.

Aki je iznenada preminuo u subotu 22. januara, u bolnici u Novom Mestu gde je završio nakon što mu je naglo pozlilo. Imao je 66 godina.

Ostaće upamćen kao jedan od najvećih vokalnih interpretatora, frontmen Parnog Valjka i neumorni muzičar koji je kroz pet decenija karijere svojim jedinstvenim glasom i neumornom energijom izvedbe obeležio živote svih generacija.

Video: IN MEMORIAM: Aleksandar Aki Rahimovski

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA