≫ 

Otpevala našu voljenu pesmu, a onda dobila sramne uvrede rasista: Stela im odgovorila na tečnom srpskom

Izvinjavam se ako želite da vaša snajka ima plave oči i zlatnu kosu. Ja imam tamne oči i tamnu kosu i ostajem ovako i ovde

  • 20
stela muleka Printskrin: YT/ DEJAN PETROVIĆ BIG BAND

Prelepa Stela Muleka u Srbiju je iz rodnog Konga došla na studije i veoma brzo zavolela običaje i tradicionalnu muziku naše zemlje. Početkom ove godine u saradnji s Dejan Petrović Big Bendom otpevala je prepev pesme "Ej dragi dragi" (Kosovski božuri) te snimila i spot.

Međutim, neki komentari koji su je dočekali nakon što je spot objavljen, razočarali su ovu devojku koja je tokomsvojih godina života u Srbiji naučila tečno da govori i srpski. Upravo se na srpskom preko Instagrama obratila svima onima koji ne shvataju da rasizmu nema mesta u društvu.

- Ja neću biti osoba na koju ćete usmeriti svoju mržnju.

- Želela bih da se zahvalim Dejanu Petroviću za ovako lep projekat i što me je pozvao da budem deo istog, jer on zna, kao i moja porodica i pravi prijatelji u Srbiji, koliko volim Srbiju kao zemlju i koliko poštujem njenu kulturu.

Provela sam mesec dana učeći da igram kolo sa svojim sjajnim kumom i 6 meseci sam učila srpski jezik, kako bih mogla da upišem fakultet ovde na masteru , gde sam plakala svaki dan jer nisam dovoljno znala srpski, ali sam uz pomoć prodice položila sve ispite na srpskom sa ocenama 9/10, osim ekonometrike iz koje sam imala nižu ocenu.

Razumem da je Kosovo osetljiva tema za veliki broj Srba, a oni koji misle da sam ovo otpevala zbog popularnosti i slave imaju pravo na svoje mišljenje i to me ne pogadja.

Kao prvo, ja nisam iz Amerike, već iz Afrike. Kao drugo, to nije džungla, nemam divlje životinje u dvorištu, niti sam dosla u Srbiju jer sam migrant.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by @stella_muleka

Žao mi je svih vas koji pričate o kulturnom odobravanju, ili da je mešanje rasa genocid, jer vidim da imate toliko mržnje u sebi da morate da je usmerite na nekoga. Ali ta osoba neću biti ja.

Izvinjavam se ako želite da vaša snajka ima plave oči i zlatu kosu. Ja imam tamne oči i tamnu kosu i OSTAJEM OVAKO I OVDE. Jedini način da napustim Srbiju jeste da budem deportovana, što se neće dogoditi, jer se svaki dan trudim da ne prekršim nijedan zakon, kao i da živim u skladu sa srpskim zakonom i poštujem ga.

I ostavite na miru moju porodicu - ne šaljite im poruke na instagram i fejsbuk kako ne želite crnce i crnkinje u Srbiji, jer veliki deo vas živi u inostranstvu - u Africi, Americi, Aziji i niko vam ne govori da se vratite u svoju zemlju - poručila je Stella.

Video: Zapamti Srbijo heroje svoje: Umetnici iz Gruže posvetili pesmu zdravstvenim radnicima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA