≫ 

Hus otkrio šta će biti sa Parnim Valjkom posle Akija

- On je bio normalan, topao čovek, sa svim vrlinama i manama - rekao je Husein Hasanefendić Hus, Akijev dugogodišnji saradnik i prijatelj

  • 4
Parni Valjak Koncert Foto: ATA Images

U Zagrebu, tačnije u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, održana je komemoracija povodom smrti frontmena Parnog Valjka Akija Rahimovskog. Na njoj je prisustvovao i Husein Hasanefendić Hus, Akijev dugogodišnji saradnik i prijatelj.

- On je bio normalan, topao čovek, sa svim vrlinama i manama. S beskrajnom dušom i beskrajnim srcem, ali s totalnim pomanjkanjem samokontrole i svesti da se mora čuvati. Nema tog stroja koji ide večno, ako ga se ne podmaže, ne znam... Jednostavno nije bio to u stanju. Do daske, svaki put do daske - rekao je Hus za Index.hr.

Na pitanje da li će neko zameniti Akija, pošto je Parni Valjak planirao turneju ove godine, Hus je odgovorio sledeće:

- Mi kao bend ćemo opstati kao formacija, ali sigurno nećemo menjati Akija. Možda ćemo u nekom trenutku svirati koncerte s nekim pevačem koji će biti gost pevač ili tako nešto. Aki je nezamjenjiv. Možda će biti neko novo poglavlje, ne znam, ne razmišljam o tome... Verujte mi, poumiraćemo i mi ako ne nastavimo da  sviramo. Mi moramo da sviramo. To nama nije potreba da bi živeli, mi živimo da bi svirali. Mi možemo sad da stanemo i ok, mlađi momci će se snaći, mi smo egzistencijalno osigurani i bez Parnog Valjka... Nije nama Valjak bio potreba da zarađujemo novac, nama je bila potreba da sviramo - rekao je Hus i dodao:

- Mislim da ćemo sigurno održati jedan tribute koncert, to moramo zbog Akija. Šta će dalje biti, ne znam... - rekao je Hus.

Video: Valjak izbliza: Koliko uživaju u slavi, zašto odbijaju koncerte i šta se zapeva u kafani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    29. januar 2022 | 20:00

    Prošlog leta u marketu Roda-Merkator u Subotici stojim na kasi,čekam red,a iza mene neko pita "Izvini prijatelju da me pustiš preko reda,žurim...žurka.roštiljamo"! Okrenem se ono Aki..sa punim kolicima robe.Rekoh "Naravno Legendo",a on se nasmejao i reče "Ma ja sam ti samo običan pjevač...hvala ti".! Što reče Hus i ovaj put je žurio...i eto posle pola godine"Ode u legende rock'n'rolla"!!

  • Arkadije

    29. januar 2022 | 23:21

    Vidim ga pre koncerta,primena,zamolim da se slikam. Naravno. E, ne viđa se Ako svaki dan..."Znate li koliko sam devojaka osvojio s vašim pesmama"? "A šta ja imam od tog"? "Ićete u raj..." Obojica se nasmejano....

  • Ena

    30. januar 2022 | 00:25

    Legende.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA