≫ 

Otvoren muzej u čast di-džeja Avićija: Pogledajte kako izgleda "Avicii experience"

- U virtuelnom studiju, na primer, posetioci mogu čak i da snime svoju verziju pesme "Wake Me Up" - rekao je Per Sundin, suosnivač muzeja "Aviciii Experience"

  • 0
Tim Bergling, Avicii Tim Berling, poznatiji kao Avići Foto: Profimedia/Chuan D. Vo / Zuma Press

Pre četiri godine, muzička scena izgubila je jednog od svojih najvećih di-džejeva: Avićija, koji je je neočekivano preminuo 2018. godine sa samo 28 godina. Vest o preranoj smrti švedske zvezde, čije je pravo ime bilo Tim Bergling, uzdrmala je muzički svet.

Njegovo nasleđe, međutim, nastavlja da odjekuje i dan-danas. U Stokholmu je 26. februara otvoren interaktivni muzej pod nazivom "Avicii Experience" i koji će publici ponuditi uvid u Avićijev život i umetnički rad.

Posetioci ne samo da mogu da vide njegove slike, video snimke i privatne stvari, već i da slušaju neobjašnjenu muziku di-džeja i da ponovo prožive intimne trenutke njegovog života. Njegova spavaća soba iz detinjstva, na primer, gde je kao tinejdžer počeo da stvara muziku, verno je rekreiran.

U intervjuu za DW, Per Sundin, suosnivač muzeja "Aviciii Experience", naglašava interaktivnost izložbe.

- Možete da uđete u studio gde je snimio sve svoje velike pesme i u njegovu kuću u Los Anđelesu sa naočarima za virtuelnu stvarnost - rekao je Sundin i dodaje:

- U virtuelnom studiju, na primer, posetioci mogu čak i da snime svoju verziju pesme "Wake Me Up". Tu su i video snimci i intervjui sa Timom. Imamo nekoliko pesama sa demo snimka i možete čuti kako su zvučale pre nego što su ih producenti završili - dodao je Sundin.

Pogledajte kako izgleda muzej "Avicii Experience" posvećen Avićiju:

Video: Izložba koja govori i oživljava najveća remek dela: Poslušajte Mona Lizu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA