≫ 

Prisutan je na evropskoj džez sceni poslednjih 25 godina: Nenad Vasilić promovisao novi album

Snažan muzički izraz, emociju i energiju ovih nastupa dočaraće vam upravo album „Nenad Vasilić Trio LIVE“

  • 0
Nenad Vasilić, promocija album

Foto: Jugoton/Promo

Povodom izlaska albuma „Nenad Vasilić Trio LIVE“ za izdavačku kuću „Jugoton Croatia Records“, juče je u Jugoton radnji u Beogradu održana promocija ovog izdanja.

Nenad Vasilić, srpski kontrabasista i kompozitor, prisutan je na evropskoj jazz sceni poslednjih dvadeset pet godina. Tokom bogate karijere sarađivao je sa mnogim svetskim muzičarima, istraživao muziku Balkana i približio je evropskoj jazz publici svojim originalnim aranžmanima.

Autorsku muziku, inspirisanu upravo balkanskim ritmovima, objavio je na prethodnih dvanaest albuma. Brojnim koncertnim izvođenjima, u sastavima od dua do seksteta, uspešno je predstavlja publici širom Evrope – poslednjih petnaest godina najčešće u sastavu „Nenad Vasilić Trio“.

Snažan muzički izraz, emociju i energiju ovih nastupa dočaraće vam upravo album „Nenad Vasilić Trio LIVE“.

Nenad Vasilić, promocija album

Foto: Jugoton/Promo

Na albumu se nalazi osam numera, većinom izvedenih na koncertu u ORF studiju u Beču, održanom u septembru 2019, povodom dvadeset godina Vasilićeve diskografske karijere.

Sa Vasilićem su tada nastupili Marko Živadinović (harmonika), koji potpisuje i dve kompozicije na albumu, kao i Romed Hopfgartner (sopran saksofon) – što je ujedno i najprepoznatljiviji sastav u kojem ovaj Trio nastupa.

Nenad Vasilić, promocija album

Foto: Jugoton/Promo

Tri kompozicije sa ovog izdanja snimljene su na koncertu u Nišu, Vasilićevom rodnom gradu, u oktobru 2017. Tom prilikom na saksofonu je Andrej Prozorov, što ovim izvođenjima daje drugačiju notu i doprinosi raznovrsnosti albuma u celini.

Posebno interesantno je da se na albumu nalaze i tri do sada neobjavljene kompozicije, reflektujući tako svežinu sa kojom ovaj sastav uvek nastupa i na samo izdanje.

Video: LOVE&LIVE: Beti Đorđević - Mini koncert Samo ljubav (Uživo) (NOVO) (2021)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA