Nikola Vranjković i grupa Eva Braun imaju nove nastupe

Nikola Vranjković nastupa u Kragujevcu, grupa Eva Braun u Beogradu

  • 0
Nikola Vranjković

Foto: Željko Milojević

Rokenrol pesnik i kompozitor Nikola Vranjković nastupiće 10. juna (20.30) u Kragujevcu, u prostoru Zastavine bašte.

Kultni beogradski autor će, sa svojim bendom, posle četiri godine ponovo u srcu Šumadije održati samostalni koncert. Uz dobro poznat repertoar, što iz vremena delovanja benda Block Out, što sa Vranjkovićevih samostalnih albuma, publici će biti uživo predstavljeno i nekoliko numera sa njegovog EP izdanja “Teorija zabave”, koje će biti objavljeno uskoro. Prvu, “Kad tuga pobedi bes”, snimljenu zajedno sa priznatim gitaristom Dragutinom Gutom Jakovljevićem, Nikola je objavio u martu, kad je prezentovan i spot. Na taj način, Vranjković je prekinuo pet godina dugu diskografsku pauzu.

“Naši koncerti obično traju oko tri sata”, podseća Vranjković. “Poslednji takav, celovečernji nastup u Kragujevcu imali smo 2018. u Pozorištu za decu, na večernjoj sceni. Redovno smo nastupali na Arsenal festu, sa setom od sat vremena ili malo više. Koncert 10 juna je, konačno, prilika da sa Kragujevčanima uživamo tri sata u prostoru Zastavine bašte”.

Vranjković je nedavno održao dva izuzetno uspešna koncerta u zemunskom klubu “Fest”, a prethodno je upriličio dvostruka druženja sa obožavaocima i u Novom Sadu i Nišu. Nastupao je ove godine i u Prokuplju, Gornjem Milanovcu, beogradskom “Elektropioniru”… Cena ulaznice za koncert Nikole Vranjkovića u Kragujevcu je 1.000 dinara. Karte mogu da se kupe na prodajnim mestima Ticketsa.

Grupa Eva Braun nakon 4 godine u klubu Fest!

Nakon sjajnog koncerta održanog 2018. godine, grupa Eva Braun vraća se 21. maja u klub Fest u Zemunu!

Prefinjena melodična muzika i poetski tekstovi benda Eva Braun, postali su standard u ovom žanru na domaćoj sceni.

Četiri drugara, Milan Glavaški (gitara, vokal), Petar Dolinka (gitara, vokal), Goran Vasović (bas, vokal) i Ljuba Rajić (bubnjevi) prve demo snimke uradili su 1985. godine i grad Bečej posatavili na rock mapu naše zemlje. Zvanično, grupu Eva Braun osnovali su u proleće 1991. godine u Novom Sadu, kada su nastale i prve pesme. U septembru iste godine, pridružuje im se Ljuba Rajić. Prvi koncert održali su krajem 1991. godine, u bečejskom DB Klubu.

Grupa Eva Braun

Foto: Ana V. Danilović

Tokom svoje duge karijere, stvorili su visokostilizovan opus koji na srpskom jeziku nema pandan.

Eva Braun trenutno promoviše svoj novi singl "Ti si sve", koji je već bio hit nedelje Radija 202.

Pre Eve Braun, zemunskoj publici će se predstaviti mladi sastav Fjordovi iz Novog Bečeja.

Ulaznice za koncert su u pretprodaji u klubu Fest po ceni od 800 RSD. Na veče koncerta, cena ulaznice biće 1000 RSD.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA