≫ 

Grupa Kal ima novu pesmu inspirisana balkanskom tradicionalnom muzikom: Poslušajte "Eh, što si tuđi"

Video priča koja prati pesmu je smestena u epohu i zaista pojačava emotivni doživljaj ovakve kompozicije

  • 0
Grupa Kal Printskrin: Youtube/Grupa Kal Official

Novi singl "Eh, što si tuđi" i spot grupe Kal je premijerno prikazan 24. juna2022. na YouTube kanalu grupe i izazvao je ogromnu paznju i more pozitivnih reakcija.

Pesma inspirisana balkanskom tradicionalnom muzikom, muzikom koja je , kao i sva muzika Kal-a, isprepletena odličnim ritmom i prožeta čistom emocijom , pisana srcem i donešena dušom. Ovakva fuzija koja uspeva da spoji tradiciju i savremenost i da opiše ljubav, da vas razneži i ponese da igrate i da želite da je slušate iznova i iznova, sigurno zaslužuje mesto na play listama svih generacija.

Video priča koja prati pesmu je smestena u epohu i zaista pojačava emotivni doživljaj ovakve kompozicije. Dragan Ristić Kal nas svaki put iznenadisvojom kreativnošću i sposobnošću da spoji nespojivo i da to dovede do savršenstva .

Godine iskustva u muzičkoj industriji su ga dovele do toga da bez greške oseti puls publike i da im donese iskrenu radost bez potrebe da pravi kompromise i da podilazi trendovima, jer to je on, sazdan od emocija koje prenosi svima koji slušaju njegovu muziku i svi oni koji prvi put čuju njegovu muziku, bivaju trajno inficirani Kal-om i ta uzajamna ljubav i zavisnost je upravo ono što Dragana tera da nam svakom svojom pesmom donese novo uzbuđenje.

Poslušajte "Eh, što si tuđi":

Javni čas Dramske radionice Kulturnog centra

Kulturni centar Gornji Milanovac organizuje u četvrtak, 30.juna 2022. godine od 18 sati u velikoj sali javni čas polaznika mlađe grupe Dramske radionice. Polaznici Dramske radionice Kulturnog centra tom

prilikom predstaviće dramske igre i improvizacije, a izvešće i segment predstave “Snežana i sedam patuljaka” koju po tekstu Aleksandra Popovića na scenu postavlja Slađana Popov. Premijera predstave

biće naknadno objavljena.

Članovi radionice su Iva Bajić, Neda Novaković, Neda Gajić, Ljubica Jocović, Mina Glišović, Lenka Urošev, Miloš Bogosavljević, Vidak Ristić, Viktor Gačić, Selena Stefanović, Lenka Vesović, Tatjana

Maksimović i Jana Glišović.

Inače, Dramska radionica Kulturnog centra, pod okriljem Slađane Popov, muzičkog pedagoga radiće i za vreme letnjeg raspusta. Sva zainteresovana deca koja žele da deo svog slobodnog vremena provedu na

kreativan i zabavan način u okviru Dramske radionice treba da se prijave u Kulturni centar ili u uredništvo Dečjeg programa.

Za dodatne informacije: 062 513 819 i 065 57 15 135.

Kulturni centar Gornji Milanovac organizuje u sredu, 29. juna 2022. godine u holu velike sale koncert Beogradskog gudačkog kvarteta.

Na repertoaru Nevenke Tatić i Vladimira Vasiljevića, violine, Ivane Gladović Erčić, viola i Dušana Stojanovića, violončelo biće odabrana dela: Boža Banovića, Branka Popovića, Dejana Despića, Marka

Aleksića, Milana Stojadinovića Milića i Dragoljuba Dragana Ilića.

Početak koncerta je u 20 sati.

Beogradski gudački kvartet je svojom uspešnom koncertnom angažovanošću i širokom medijskom zastupljenošću ušao u red vodećih srpskih kamernih ansambala. Kvartet je nastupao u svim većim gradovima naše zemlje. Učestvovao je na međunarodnim festivalima BELEF, Kalemegdanski sutoni i Jesen na Čukariciu Beogradu, Međunarodnom festivalu kamerne muzike u Nišu i Mokranjčevim danima u Negotinu. Kvartet je bio i rezidencijalni ansambl Memorijala Isidor Bajić, 2010. godine u Novom Sadu.

Beogradski gudački kvartet je značajno zastupljen i na međunarodnoj sceni. U regionu je nastupao na festivalu Jesenske muzičke svečanosti u Skoplju i Barskom LJetopisu. Imao je nekoliko uspešnih turneja

u Italiji i Nemačkoj, a 2005. godine je gostovao u Vašingtonu, u SAD, po pozivu asocijacije Orfelin, a uz saradnju sa Ministarstvom kulture Srbije.

Beogradski gudački kvartet je ostvario niz trajnih snimaka za Radio-televiziju Srbije i izdao je četiri CD-a. Rad kvarteta je dug niz godina podržavao Sekretarijat za kulturu Beograda, na više projekata, a kvartet

je sarađivao i sa Centrom za muziku Kolarčeve zadužbine, Beogradskim kuturnim centrom, Jugokoncertom, Madlenijanumom i brojnim centrima za kulturu u Srbiji.

Repertoar Beogradskog gudačkog kvarteta čine dela klasične literature za gudački kvartet, ali takođe i savremene kompozicije, kao i dela drugih muzičkih žanrova prilagođenih kvartetskom izvođenju.

Poslednjih nekoliko godina, Beogradski gudački kvartet je posebno usmeren na izvođenje kompozicija srpskih autora, kako savremenih, tako i dela iz bogate srpske muzičke baštine. U tome ih podržava, kroz

projekte, SOKOJ - Savez muzičkih autora Srbije. Kvartet je nastupao i na Međunarodnom festivalu

Tribina kompozitora, u Beogradu, 2019. godine.

Koncert Jelisavete Zorić

Jelisaveta Zorić violinistkinja iz Gornjeg Milanovca održaće u petak, 8. jula 2022. godine u holu velike sale Kulturnog centra solistički koncert.

Na repertoaru mlade i talentovane umetnice biće odabrana dela Mocarta, Baha, Halvorresena i drugih svetskih kompozirora.

Početak koncerta je u 19 sati.

Raskid 13 objavio spot "Zgodan lepotan"

Pančevački pank bend Raskid 13 objavio je singl i spot "Zgodan lepotan", i tako najavio izlazak prvog albuma "Imamo sve", koji će se pojaviti tokom ove godine u izdanju promoterske kuće Long Play. Pesma je predstavljena pred nastup benda u nedelju 26. juna na Main stageu prvog Blink festa u Beogradu, u dvorištu fabrike Kluz.

Raskid 13 postoji od 2015. godine. Bend čine pevač Slavko Kozomora, Konstantin Nešovanović (gitare, vokal), Ivan Korolija (gitare, vokal), Miroslav Ivanović (bas gitara) i Jovan Lazić (bubnjevi).

- Imamo različita muzička, ali slična društvena interesovanja - navode članovi grupe. - Želimo da kroz muziku stvaramo pozitivnu energiju, promovišući optimizam na satiričan i melodičan način.

Uz obilje koncerata i festivala, kako u Srbiji tako i u inostranstvu, Pančevci su stekli mnoštvo prijatelja koji su podržali njihov rad, naročito u vidu poziva na zajedničke nastupe. Među njima su Hladno pivo, Čovek bez sluha, Brkovi, Six Pack, Atheist Rap... Raskid 13 je, između ostalog, pobedio na festivalu "Omladina" u Subotici, a svirali su i na Arsenal festu, Egzitu, Selfestu, Vračar Rocksu, Street Art festivalu...

Pankeri iz grada na Tamišu su do sada objavili EP "Mi imamo bend" (2015), kao i sedam singlova. Album koji se iščekuje sniman je tokom prošle i ove godine u Pančevu.

Pogledajte spot:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA