≫ 

Legendarni Džon VIlijams najavio povlačenje: Više neće praviti muziku za filmove

Petostruki dobitnik Oskara je izjavio da će se i dalje baviti muzikom

  • 0
John Williams Džon Vilijams / Foto: Wikimedia/Flickr/Chris Devers

Džon Vilijams, legendarni kompozitor koji je stvorio muziku za "Park iz doba Jure", "Ratove zvezda", "Harija Potera" i druga filmska ostvarenja, biće spreman da povuče nakon što završi rad na predstojećem filmu "Indijana Džons 5".

U intervjuu za Associated Press, 90-godišnji Vilijams je otkrio:

- Trenutno radim na Indijani Džonsu 5, za koji je Harison Ford, koji je prilično mlađi od mene, mislim da je najavio da će biti njegov poslednji film. Pa, pomislio sam: ako Harison to može, onda možda i ja mogu - rekao je legendarni kompozitor.

AP napominje da Ford tek treba da da takvu javnu izjavu. Međutim, Vilijams je sebi ostavio prostora za povratak, rekavši agenciji da ne želi da se vidi kao da "kategorički eliminiše bilo kakvu aktivnost" iz svojih budućih planova.

Dok se Vilijams udaljava od snimanja filmova, petostruki dobitnik Oskara je izjavio da će se i dalje baviti muzikom. On navodno trenutno piše klavirski koncert za Emanuela Aksa nakon što je objavio album "A Gathering of Friends" sa violončelistom Jo-Jo Ma. Objavljen 20. maja, album se sastojao od koncerata za violončelo i novih aranžmana iz partitura Šindlerove liste, Linkolna i Minhena.

- Voleo bih da budem tu za 100 godina da vidim šta ljudi rade sa filmom i zvukom i prostornim, zvučnim i vizuelnim efektima . Mislim da ima ogromnu budućnost - rekao je Vilijams, piše NME.

Video: Ekskluzivni snimak: Retka prilika da pogledate kako Hari Poter pere veš

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA