Održan koncert u čast Merime Njegomir: Na događaju u Kolarcu nastupili Jadranka Jovanović, Ceca Bojković...

Izvedene su numere koje je i sama Merima Njegomir pevala

  • 0
Koncert u čast Merime Njegomir Foto: Amir Hamzagić/ATAImages

U znak sećanja na istaknutu estradnu umetnicu Merimu Njegomir, 27. juna je u Kolarčevoj zadužbini održan humanitarni koncert "Vidovdanska rukovet". Ovaj humanitarni događaj održala je fondacija "Njegomir", a sredstva su namenjena mladim i talentovanim ljudima koji su se opredelili za narodnu muziku, navodi RTS.

Na koncertu su nastupili Jadranka Jovanović, Snežana Berić Ekstra Nena, Oliver Njego, profesor Nikola Rackov, a izvedene su numere koje je i sama Merima Njegomir pevala.

- Mi u narodnoj muzici po prvi put osnivamo jednu fondaciju. Mi smo hteli da sačuvamo uspomenu na Merimu i mada smo zakasnili sa koncertom u novembru koji je trebalo da bude humanitaran i da pomogne njeno lečenje. Pomerili smo za proleće i osnovali fondaciju - rekao je profesor Rackov pre nekoliko dana u Jutarnjem programu RTS-a.

Posebna gošća bila je Svetlana Ceca Bojković, koja je specijalno napisanu pesmu Nikole Jovanovića o Merimi Njegomir, pročitala prvi put.

Nastupio je i Narodni orkestar RTS-a pod upravom Vlade Panovića čiji je Merima bila urednik punih osam godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA