≫ 

Hrvatski komičar zapevao pesmu Dobriše Cesarića u narodnjačkoj varijanti: Ova verzija je mnoge oduševila

- Znam da deca ne vole lektiru, to je standardno. A možda bi više volela ako neki poznati lirski uradak prebacimo u istočnjački melos - rekao je Vinčić

  • 0
Goran Vinčić Dobriša Cesarić Printskrin: Youtube/RTL

Voditelj Zoran Šprajc se u svojoj emisiji "Stanje nacije" na televiziji RTL bavio fenomenom uspeha srpskih izvođača na hrvatskoj trending listi na Jutjubu. Pesme Vojaža, Nućija, Devita, Relje Popovića, Milice Pavlović, Edite Aradinović i drugih izvođača beleže dobre rezultate u Hrvatskoj, što je navelo ovaj satirčni šou da se zabavi ovom temom.

Ekipa emisije "Stanja nacije" posetila je "In music" festival u Zagrebu, gde nastupaju bendovi koji su popularni u svetu.

- Mi znamo šta je popularno u Hrvatskoj, samo o tome se baš i ne govori. Ljudi hoće da kažu: "Ne, ne slušamo mi cajke (narodnjake)" - rekao je komičar Goran Vinčić na ovom festivalu.

On je pitao omladinu iz Hrvatske da li se nekad napila uz narodnjake. Neki su priznali da jesu, neki su rekli da ne.

- Evo, neki slušaju, neki ne mogu da smisle (narodnjake), neki mogu da smisle (narodnjake) samo kada su pijani. A ja se pitam, šta je sa našom decom? Šta ona slušaju danas? I znam da deca ne vole lektiru, to je standardno. A možda bi više volela ako neki poznati lirski uradak prebacimo u istočnjački melos - rekao je Vinčić, koji je izveo pesmu poznatog pesnika Dobriše Cesarića u narodnjačkoj varijanti.

"Genijalci ste, svaka čast. Gledam ovo sa toliko gušta da je to za nepoverovati... Surova realnost današnjice... Pesma na kraju je top!", bili su neki od komentara.

Poslušajte prilog, ali i izvođenje pesme pesnika Dobriše Cesarića u narodnjačkoj verziji:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA