10 koncerata u dva dana u Novom Sadu: 15 hiljada ljudi na Blokstok festivalu

Od Love huntersa, sa kojima smo obeležili 35 godina postojanja grupe, preko Atheist rap-a i Grive sve do Ritma nereda

  • 1
Blokstok festival Foto: Ilija Marjanović

Pred 15 hiljada Novosađana, sa 10 koncerata u dva dana završen je ovogodišnji Blokstok festival. Nakon dve godine pause, jedan od najstarijih novosadskih festival ponovo je održan u Železničkom parku i to u velikom stilu.

“Svi muzičari u Novom Sadu to znamo, ovaj Festival raste iż godine u godinu, a poslednjih pet godina je dostigao ozbiljan nivo. Ovo se dešava samo u Novom Sadu, da možete da imate ovako dobre svirke, u parku, besplatno”, kaže frontmen benda Pero Defformero, Goran Biševac.

Tokom prethodna dva dana u novosadskom Železničkom parku smenjivali sus e najpoznatiji hitovi nekih od najvećih novosadskih bendova. Od Love huntersa, sa kojima smo obeležili 35 godina postojanja grupe, preko Atheist rap-a i Grive sve do Ritma nereda.

“Nemam reči kojima mogu da opišem koliko je bitno što se Blokstok vratio u park iz kog smo sve i počeli. Poslednja dva nas samo preplavljuju emocije kada vidimo da koliko je dece na ovim koncertima, koliko je roditelja sa čitavom porodicom, koliko mladih. Upravo ovo je suština Blokstoka, ovo je komšijska priča, ovo je gradski festival i zato verovatno ovako dug oi traje”, kaže jedan od organizatora Festivala, Marko Tančik.

Obe festivalske večeri otvarali su demo bendovi, koji su za nastupe izabrani na konkursima koji su prethodili održavanju festival. Druge večeri tu priliku imao je bend Prljava frekvencija.

„Razlog zašto smo se prijavili na ovogodišnji "Blokstok" je višeslojan. Svi u bendu smo takoreći deca "Blokstok-a", od malena odrasli na svirkama. Kada se ukazala prilika da pokažemo šta znamo, nismo mogli da je propustimo. Radujemo se nastupu na velikoj bini rame uz rame sa bendovima uz koje smo odrasli. Nastup na ovako kultnom festivalu za nas predstavlja ogromno ushićenje, ostvarenje dečačkih snova i bitnu priliku da se predstavimo i pokažemo šta znamo široj publici“, objašnjava Radovan Maksimović, iz Prljave frekvencije.

Tradicionalno, i ove godine prvog dana festivala hajlajt je bio dolazak velike moto povorke Moto unije Vojvodine sa više stotina motoraša, kao partnera Festivala, nakon čega su organizatori dodeli plakete zahvalnosti partnerima Blokstoka i ljudima koji su ga osnovali.

A, onda su se koncerti nastavili do 1 sat ujutro uz dobro poznatu kvartovsku sliku: hiljada ljudi, šutke i baklje.

„Odlična je energija kako na bini, tako i ispred bine. Svaki put se naježim. Zato je ovo najbolja žurka“, dodaje Aleksandar Popov, dr Pop iz benda Atheist rap.

Deo odrastanja u Bloku, ovaj festival već 20 godina aktivno promoviše kako novosadske, tako i regionalne bendove. U sklopu obeležavanja svojevrsnog jubileja i u čast povratka u Železnički park nakon dve godine izmeštanja usled pandemije, ovogodišnji Festival trajao je dva dana uz nastup isključivo novosadskih bendova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    3. jul 2022 | 13:31

    Proveli smo dve. Veceri u Zeleznickom parku , Uzivali smo i Djuskali uz muziku Bendova koji su ucestvovali ! Odlicna organizacija , sve Cestitke ! Hvala vam !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA