≫ 

Luisova muzika je vanvremenska, a da li ste znali da je legendarni pevač bio izuzetno popularan i u Rusiji

- Tada sam osetio vrhunac emocija, kao da me neko mazi - rekao je svojevremeno Luis

  • 1
Ljubiša Stojanović Luis Printskrin: Youtube/neledr

Prošlo je 11 godina otkako je preminuo muzička legenda Ljubiša Stojanović Luis. Pesme kao što su "Dudo", "Ne kuni me, ne ruži me majko", "Opa, opa" i druge ostale su vanvremenske i dan danas se rado pevaju.

Ljubiša Stojanović Luis, osim na prostoru bivše Jugoslavije, bio je popularan i u Rusiji.

Legendarni pevač je to ispričao svojevremeno u intervjuu za "Story" 2007. godine.

- Pošto sam otišao u Nemačku i stekao državljanstvo te zemlje zbog poslovnog zatišja jedno vreme morao sam da, za sedamnaest maraka na sat, perem stepenice u Minhenu. Kada su ponovo krenule svirke, upoznao sam Dubravku, moju drugu suprugu, sa kojom sam bio sedamnaest godina u braku. Danas imamo sina Marka i ćerku Maju. Sve je krenulo nabolje, klavijaturista Saša Subota i ja održali smo oko pedeset koncerata u Rusiji. U Peterburgu smo imali sedamnaest nastupa, a na svakom nas je slušalo po trideset šest hiljada ljudi - rekao je svojevremeno Luis, i tako se prisetio sredine osamdesetih.

Pevač je naveo da se sjajno osećao:

- Tada sam osetio vrhunac emocija, kao da me neko mazi. Ispred očiju mi je bleštalo jako svetlo, nisam osećao pod, lebdeo sam, dok su mi tekle suze, a voda curila iz usta... Ništa mi nije bilo važno, i molio sam Boga da taj osećaj nikada ne prestane. Nešto slično doživeo sam nekoliko puta u životu. Muziku sam mogao da opipam, kao da je u pitanju materija. Bilo kakav orgazam je neinteresantan u poređenju sa tim. Neki moji drugari kažu da to uopšte nije bezazleno, da može da se poludi. A ja odgovaram da na ulazima švedskih psihijatrijskih klinika piše: Između nas i vas je razlika u tome što ste vi u većini - rekao je Luis.

Luis je otkrio i kako je promenio imidž.

- Odlučio sam da promenim imidž pre jednog nastupa na moru 1981. Obrijao sam glavu, pa su me mnogo pažljivije gledali i slušali. U to vreme niko nije bio ćelav. Svake večeri brijao sam glavu, a koža me je pekla sve dok se nisam navikao. Kum mi je, valjda inspirisan mojom obrijanom glavom, pričao da se u Kairu, gde radi njegova majka, nose galabije slične onima koje su se nosile ovde za vreme Nemanjića. Naručio sam nekoliko komada, a posle sam ih šio. Sada ih imam u raznoraznim dezenima i krojevima, u više od osamdeset varijanti - rekao je Luis.

Koja vam je omiljena Luisova pesma?

(Telegraf.rs/izvor: Story/Glossy/Emil Volak)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    3. avgust 2022 | 00:47

    Steta sto mu je familija u svadji , jos uvek se nisu dogovorili oko nasledstva... kakav tuga .. takav umetnik a takvu bagru ozenio i izrodio ...Sram vas bilo sve zajedno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA