≫ 

Prodaje se nakit koji je Elvis poklonio svom menažderu, pukovniku Tomu Parkeru: Cene su ogromne

Mnoge komade nakita obezbedila je Prislijeva bivša supruga Prisila Prisli, iako ih ona ne poseduje.

  • 0
Elvis Prisli Presley Foto: Profimedia/Everett Collection

Kolekcija nakita koju je Elvis Prisli poklonio svom menadžeru, pukovniku Tomu Parkeru, ide na aukciju 27. avgusta uz podršku njegove bivše supruge Prisile, piše "Daily Mail".

Dvesta predmeta, uključujući zlatno prstenje optočeno draguljima, dugmad za manžete, satove i lančiće, okupilo je GVS Auctions. Uključena je i V-2 gitara koju je Prisli svirao tokom svog čuvenog TV specijala iz 1968. o povratku, po ceni od 750.000 dolara. "TCB" je značilo "briga o poslu", omiljena Prislijeva uzrečica.

Prislijev dijamantski 'Prvi' TCB prsten od 9,81 karata težine je takođe na listi za minimalnu ponudu od 500.000 dolara. Njegov lavovski prsten od 18 karata, koji je nosio u svom dokumentarcu "Elvis: Tako je", takođe se prodaje za minimalnu cenu od 25.000 dolara. Ostali dodaci, uključujući satove, prstenje i ogrlice, uglavnom su navedeni između 1.000 i 10.000 dolara.

Elvisova 'Heartbreak Hotel' originalna ploča sa tekstovima je takođe na prodaju za minimalnu ponudu od 50.000 dolara.

Ostali artikli na aukciji: Elvisov "Speedvay" trkački kombinezon, na listi za minimalni iznos od 20.000 dolara; njegov Harley Davidson FLH 1200 Electra Glide iz 1976. za 100.000 dolara; njegova Lincoln Continental 'Last' limuzina iz 1973. za iznos od 50.000 dolara; i njegov Jetstar Jet u ličnom vlasništvu kupljen za njegovog oca, po ceni od 100.000 dolara.

Mnoge komade nakita obezbedila je Prislijeva bivša supruga Prisila Prisli, iako ih ona ne poseduje.

„Pa, to sigurno budi uspomene“, rekla je ona za Rojters, dodajući da je između nje i njenog bivšeg supruga bila uzavrela šala da je on stalno kupovao ili naručivao nakit za Parkera, uključujući zlatne priveske, kravate i narukvice, jer menadžer je već imao sve što mu je trebalo i Prislijevi nisu znali šta drugo da mu kupe.

Prisila Prisli je rekla da se oseća zaštitnički prema predmetima jer je dizajnirala neke od njih, uključujući artefakte sa logom za TCB bend, muzičare koji su činili jezgro ritam sekcije Preslijevog pratećeg benda u njegovim kasnijim godinama.

Takođe je rekla da je podržala aukciju delimično jer joj je dosadilo da vidi toliko lažnih Elvisovih artefakata na prodaju.

„Ima toliko predmeta koji uopšte nisu autentični i to me brine“, rekla je ona za Rojters.

„Želim da znam sa sigurnošću da će to pripasti nekome ko će se brinuti o tome, voleti ga.“

Ostaje nejasno da li je aukcija privatna ili otvorena za javnost. Događaj će se održati u Los Anđelesu, Kalifornija, u hotelu Sunset Markuis sa početkom u 22 časa. Pacifičko vreme (PT).

Prisila je bila udata za Elvisa od 1967. do 1973. godine, kada je bivši par podneo zahtev za razvod.

Par se upoznao u Zapadnoj Nemačkoj dok je Elvis služio u vojsci SAD 1959. Njen očuh, oficir američkih vazduhoplovnih snaga Pol Bolje, takođe je bio stacioniran tamo.

Njih dvoje su se navodno upoznali kada je Kralj imao 24, a Prisila samo 14 godina.

Video: Anastasija zapevala čuveni hit Elvisa Prislija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA