≫ 

Jana Milosavljević: Gluma pod otvorenim nebom ima posebnu draž

ilosavljević je rekla da je igranje na Letnjoj sceni BDP-a lepo iskustvo

  • 0
Jana Milosavljević Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumica Jana Milosavljević koja je govorila o sezoni na Letnjoj pozornici Beogradskog dramskog pozorišta, i radu na predstavama "Plastelin", "Tiho teče Misisipi" i drugima.

Milosavljević je rekla da je igranje na Letnjoj sceni BDP-a lepo iskustvo jer predstava pod otvorenim nebom ima posebnu draž. Sezonu otvara "Plastelin" 5, 6. i 7. avgusta.

U odskorašnjoj renesansi BDP-a Milosavljević kao najbolje izdvaja što je okupljena ekipa mladih ljudi i što je ansambl osvežen mladim glumcima kojih ima dosta.

"Nekako smo kao velika klasa i stvarno se mnogo lepo slažemo družimo i lepo radimo. Glumački napredak je brži, jer pomažemo jedni drugima, imamo zdravu kritiku, nema sujete, ljubomore i bezveznih stvari", navela je glumica.

Milosavljević je istakla i dolazak evropskih reditelja sa načinima rada na koje domaći glumci nisu navikli.

"Prvi reditelj sa kojma sam se susrela i sa kojim je poptuno neverovatno iskustvo u radu bilo je Ivica Buljan. Tako nešto u životu nisam iskusila, a sada u septembru radimo sa Frankom Kastorfom. Tek njegov način rada je nekonvencionalan i zanimljiv", rekla je Milosavljević.

Za glumicu su dve omiljene predstave bile i dva najteža i najstresnija procesa - "Plastelin" reditelja Marka Torlakovića kao njena prva predstava u BDP i Buljanova "Tiho teče u Misisipi".

"''Plastelin'' je bio veliki izazov jer je i reditelj bio mlad. U toku procesa je Jug (Radivojević) došao u pozorište. Došao je na kontrolnu probu i bilo je katastrofalno. Bili smo ubeđeni da će on to da skine, da neće dozvoliti. Međutim video je potencijal i odložio premijeru posle letnje pauze", rekal je glumica.

Na kraju je "Plastelin" "ispala odlična predtava i najdraža u reperoatru" za glumce koji je igraju, a Milosavljević kaže da je ekipi dobro došla letnja pauza nakon koje su nastavili rad, stvari su se slegle i ukazao se put kako treba uraditi predstavu.

Rad na "Tiho teče Misisipi" jebio neobičan je glumci nisu imali tekst, niti strukturu predstave, nego su dobijali pojedine scene koje je pisao Vlada Tomašević.

"Ivica je tražio šta nam prvo dođe, ne mora da ima nikakvog smisla, samo da se zaigramo. Svašta je izlazilo iz nas. Na kraju je iz svega toga ostalo ono što je bilo dobro. Na premijeri se i rodila predstava, kad smo izašli iz scenu. Ivica je govorio: ''Desiće se magija, ne brini''. Da, desila se magija", rekla je Milosavljević.

Prema njenim rečima, Buljanova predstava je doživela uspeh kod publike, sala je stalno puna i čak mnoge kolege glumci dolaze da je gledaju.

Iz predstojeće sezone Milosavljević je preporučila da se pogleda u BDP-u "fantastična predstava" "Ko se boji Virdžinije Vulf" rediteljke Lenke Udovički sa Brankom Katić, Vanjom Nenadić, Milošem Petrovićem Trojpecom, Jovom Maksićem i ostalima.

Milosavljević očekuje "Božanstvena komedija" reditelja Franka Kastorfa koja će imati premijeru krajem oktobra.

"Mislim da će to biti uzbudljivo iskustvo jer nije uobičajeno za nas. Frankove predstave ne traju ispod pet sati. Ne bih otkrivala šta je način na koji radi i šta sve postoji u predstavi", rekla je glumica, koja će raditi i sa Buljanom "Idiota" Fjodora Mihailoviča Dostojevskog koji je jedan od njenih omiljenih romana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA