≫ 

"On doliva ulje na vatru u Ukrajini": Rodžer Voters žestoko po Bajdenu, nije štedeo ni Ameriku

- To je ogroman zločin - počeo je priču bivši član grupe Pink Floyd

  • 19
Roger Waters i Joe Biden

Foto: Tanjug/AP, Profimedia/ddp USA

Bivši frontmen grupe Pink Floyd Rodžer Voters stao je u odbranu svog stava nakon što je na koncertu nazvao američkog predsednika Džoa Bajdena ratnim zločincem.

Podsetimo, legendarni roker, koji je trenutno na turneji širom Severne Amerike sa svojim scenskim šouom "Ovo nije vežba" ("This Is Not A Drill"), izazavao je pravu buru projekcijom slajdova na kojima su ljudi koje je Voters označio kao "ratne zločince".

U razgovoru sa CNN-ovim novinarom Majklom Smerkonišom (koji napominje da je ljubitelj Votersove muzike, ali nije saglasan sa njim oko nekih njegovih političkih stavova), Voters je upitan zašto smatra da Bajden pripada nizu koji je emitovan na jednom od njegovih koncerata.

- Pa, on doliva ulje na vatru u Ukrajini, za početak – to je ogroman zločin. Zašto Sjedinjene Američke Države neće ohrabriti (Volodimira) Zelenskog, (ukrajinskog) predsednika, da pregovara, osvešćujući potrebu za ovim užasnim, užasnim ratom koji ubija... Ne znamo koliko Rusa - rekao je roker.

Smerkoniš je rekao Votersu da je "obrnuo situaciju" i da Rodžer pogrešno "krivi stranku koja je napadnuta". Voters se sa tim nije saglasio i nastavio je da brani svoj stav:

- Pa, bilo koji rat, kada je počeo? Ono što treba da uradiš je da pogledaš istoriju, i možeš da kažeš: "Pa počelo je na ovaj dan". Moglo bi se reći da je počeo 2008. godine - ovaj rat je u osnovi o akciji i reakciji NATO-a koji se gura sve do ruske granice, što su obećali da neće uraditi kada je (poslednji predsednik Sovjetskog Saveza Mihail) Gorbačov pregovarao o povlačenju SSSR-a iz cele istočne Evrope - rekao je Voters.

Smerkoniš je rekao Votersu da razmotri stav da je Amerika među "oslobodiocima" u ratu između Ukrajine i Rusije, na šta je Voters imao šta da kaže:

- Vi nemate ulogu oslobodilaca! O čemu vi to pričate? - rekao je roker, a onda mu je novinar CNN-a pomenuo primer Drugog svetskog rata.

- Vi (Amerika) ste ušli u Drugi svetski rat zbog Perl Harbura. Bili ste potpuno u izolaciji do te tužne, razarajuće, užasne 1941. godine - rekao je Voters.

Ukazujući da je Voters izgubio oca u Drugom svetskom ratu, Smerkoniš nudi sopstveno odbijanje Votersovog stava:

- Tvrdio bih (da) bismo uvek (učestvovali u Drugom svetskom ratu) i (Perl Harbur) nas je gurao unutra. Ali, hvala Bogu, da su SAD ušle (u rat), zar ne? - rekao je novinar CNN-a.

Voters se nije dao.

- Ali hvala Bogu da su Rusi već pobedili u krvavom ratu, skoro, do tada. Ne zaboravite, 23 miliona Rusa je umrlo štiteći tebe i mene od nacističke napasti - rekao je Voters.

Smerkoniš je iskoristio Votersov odgovor kao priliku da vrati razgovor na temu, te rekao kako bi "pomislio da su Rusi naučili lekciju iz rata, ne bi izvršili invaziju na Ukrajinu"

Voters je opet imao odgovor

- Uz sve Vaše čitanje, predložio bih Vam, Majkl, da odete i pročitate još malo, a onda pokušate da shvatite šta bi Sjedinjene Države uradile kada bi Kinezi stavljali nuklearno naoružane rakete u Meksiko i Kanadu - rekao je roker.

- Kinezi su prezauzeti okružujući Tajvan dok mi pričamo - rekao je Smerkoniš.

- Oni ne okružuju Tajvan – Tajvan je deo Kine. A to je apsolutno prihvaćeno od strane cele međunarodne zajednice od 1948. godine – a ako to ne znate, ne čitate dovoljno. Idite i čitajte o tome! Verujete propagandi vašeg sajta (CNN-a) - naveo je Voters, prenosi NME.

Pogledajte intervju:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA