≫ 

Kako je nastala legendarna fotografija Bitlsa za album "Abbey Road": Fotograf je imao kratko vreme da je snimi

Fotografija koja je obeležila istoriju muzike 20. veka

  • 1
Abbey Road, Beatles Foto: Profimedia/Ben Molyneux / Alamy / Alamy

Jedna od najpoznatijih muzičkih fotografija 20. veka je svakako ona članova grupe The Beatles za njihov album "Abbey Road". O slici se mahom sve zna, da je nastala 8. avgusta 1969. godine u 11.35 sati i da je autor  Ian Stjuart Mekmilan.

Kako se navodi, fotograf je je navodno imao samo desetak minuta za snimanje fotografije.  Policajac, koji je nadzirao ulicu, je za to vreme zaustavio saobraćaj kako biegendarna četvorka iz Liverpula, Džon Lenon, Pol Makartni, Džordž Harison i Ringo Star, prošla preko zebre, koja je odmah ispred studija EMI-ja, gde su Bitlsi snimali novi album.

Oni su prešli ulicu s leva na desno. Na čelu je bio Džon Lenon, iza njega Ringo Star, Pol Makartni i Džordž Harison. Inače, svi osim Harisona su nosili odela a britanskog dizajnera Tomija Natera, piše Nacional.hr.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    8. avgust 2022 | 23:58

    Na fotografiji svi su obuveni osim Pol Mekartija. On ima takođe različit iskorak u odnosu na ostale. Na tablici Bube piše 28 IF. Sve to je poslužilo za priču da je Pol umro i da je zato bos i da ima drugačiji položaj nogu i da bi imai 28 godina da je živ. Marketing.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA