≫ 

Davor Gobac, Psihomodo pop za Telegraf.rs: O nastupu na Beer Festu, pesmi "Ja volim samo sebe", Dinu Dvorniku

Psihomodo pop nastupa na Belgrade Beer Festu 20. avgusta

  • 0
Davor Gobac Foto: ATA Images

Psihomodo pop se vraća u Beograd i nastupiće 20. avgusta u okviru novog izdanja Belgrade Beer Festa. Pred novi nastup u srpskoj prestonici, porazgovorali smo sa Davorom Gobcem.

On nam je otkrio šta nas očekuje na koncertu Psihomodo popa na Belgrade Beer Festu, kako je nastala čuvena pesma "Ja volim samo sebe", a ispričao nam je i jednu anegdotu sa Dinom Dvornikom, s kojim se družio.

  • Šta mogu da obožavatelji očekuju od Vašeg novog nastupa na Belgrade Beer Fest-u?

Na Beer Festu ćemo svirati presek kroz karijeru, tako da ćemo svirati od prvog do zadnjeg albuma. Vrlo smo usvirani, ovo leto smo svirali 30 koncerata.

  • Vaš vanvremenski hit je "Ja volim samo sebe". Možete da se prisetite kako je nastala pesma?

"Ja volim samo sebe" je nastala tako što je (Smiljan Paradiš) Šparka doneo neku pesmicu iz za*ebancije i onda je pevao: "Ja sam mala maca, ti si mali miš" i onda je svirao taj rif od (pesme) "Ja volim samo sebe" i primetili smo da od toga treba da napravimo pesmu i napravili smo pesmu. Jedno šest meseci ja sam čekao da mi uleti inspiracija da napišem baš dobar tekst, jer sam imao osećaj da bi to mogao biti hit. I onda sam se setio "Ja volim samo sebe".

  • Jedna od vaših poznatih pesama je "Frida". Da li je Frida posvećena nekoj osobi koju poznajete?

Frida je lik iz radio drame Milan Blenton koja je išla na 101-ici.

  • Da li je za vas život "Sexy magazine", kao u pesmi?

Teško da je moj život kao u pesmi. (smeh)

  • Kako gledate na rokenrol scenu na ovim prostorima? Da li možete da izdvojite neki bend ili muzičara koji vam se dopada?

Mislim da je rokenrola dosta malo ostalo ako gledaš naspram osamdesetih, kada je zbilja bilo bendova i pojavljivali su se stalno novi, ali ovo šta ima funkcionira za sada. Nisam baš upoznat sa novijim imenima, moram da priznam.

Davor Gobac Davor Gobac Foto: ATA Images
  • Da možete, kog rokenrol muzičara sa ovog prostora bi doveli u vaš bend?

Ne bih više nikog dovodio u bend. Ionako nas ima previše.

  • Davore, tokom života ste se dosta družili sa Dinom Dvornikom? Da li možete da nam ispričate neku anegdotu sa njim koju do sada niste isrpičali?

Pa, družio sam se sa Dinom. Recimo, kada bismo se vozili u autu, ja bih njemu puštao Nirvanu i Body Count, a on je meni puštao u to vreme neki house i svoje neke stvari, neki tehno. Tada nam je to bilo super. A anegdota? Šta znam, jednom je zeksuo (popio) punu čašu žute boje od mojih slikarija jer je mislio da je Cedevita.

Dino Dvornik Dino Dvornik Foto: ATA Images
  • Šta ima novo u bendu Psihomodo Pop? Da li planirate novi album, nove pesme...

Za sada su planovi da se radi veliki koncert, da bude sve u redu, za 40 godina sledeće godine, jer nam je 40. godišnjica. A i verovatno ćemo izdati nekakav vinil. Ali, o tom potom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA