≫ 

Priče YU grupe pred veliki koncert na Tašmajdanu: Zašto je Banovo brdo važno važno za nastanak prvog albuma

Na tom albumu su pesme kao što su "Čudna šuma", "Crni leptir", "Drveni most..

  • 3

Legendarna YU grupa 10. septembra priprema veliki koncert na stadionu "Tašmajdan" u Beogradu, povodom 50 godina uspešnog rada. Tim povodom, donosimo vam jednu od priča koju prate ovaj bend.

Dragi Jelić nam je objasnio zašto je Banovo brdo značajno za YU grupu. Naime, Ulici Ivice Delčića su on, Žika i Raša Jelić radili na prvom albumu ovog benda, gde su se našle neke od legendarnih pesama kao što su

- Pa, evo, setio sam se jedne priče, odnosno da vas ispričam jednu pričicu kratku kako je došlo do snimanja pojedinih singlova i rad na prvom albumu YU grupe. Mi smo svirali u triju, Žika, Raša i ja, i vežbali smo, zamislite, u stanu na Banovom brdu u Ulici Ivice Delčića. Zahvaljući mama Rosi, to je inače mama Rašina, koja nam je svakodnevno pravila pudinge, ako treba nešto da pojedemo jaču neku hranu, samo da izdržimo i da izguramo taj album koji smo mi zamislili. Tu je nastala "Čudna šuma", "Crni leptir", "Drveni most" i tako dalje, i tako dalje. Tako da vas ne gnjavim i ne davim. Hvala Banovom brdu - rekao je Jelić.

Podsetimo, na koncertu YU grupe nastupiće kao gosti i brojni poznati muzičari sa prostora bivše Jugoslavije, kao što su: Tihomir Pop Asanović, Momčilo Bajagić Bajaga, Janez Bončina Benč, Dejan Cukić, Nikola Čuturilo Čutura, Bora Đorđević, Zvonimir Đukić Đule, Bruno Langer, Sead Lipovača Zele, Saša Lokner, Dado Topić i Vlatko Stefanovski.

Video: Priče YU grupe pred veliki koncert na Tašmajdanu - Bežanijska

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA