≫ 

Partibrejkersi slave 40 godina postojanja na Beogradskom sajmu

"Četrdeset godina života i rokenrola proslavićemo na Sajmu sa našom publikom koja nas prati od početka, od sredine i od sada", poručio je pevač Zoran Kostić Cane

  • 1
Partibrejkersi Foto: Amir Hamzagić//ATAImages

Rok bend Partibrejkers najavio je danas da će proslaviti 40 godina postojanja koncertom 22. septembra u Atrijumu Beogradskog sajma.

"Četrdeset godina života i rokenrola proslavićemo na Sajmu sa našom publikom koja nas prati od početka, od sredine i od sada", poručio je pevač Zoran Kostić Cane povodom koncerta u prostoru na otvorenom unutar Beogradskog sajma.

Beogradski bend su na temeljma Urbane gerile i Radničke kontrole u septembru 1982. godine osnovali Kostić, bubnjar Goran Bulatović Manza i gitaristi Nebojša Antonijević Anton i Ljubiša Kostandinović.

Partibrejkers su se oglasili čuvenim singlom "Hiljadu godina" (1984) i potom sirovim i nebrušenim rok albumom "Partibrejkers" (1985), koji se smatra jednom od najznačajnijih izdanja jugoslovenskog rokenrola, u produkciji basiste Discipline kičme Dušana Kojića Koje.

Brejkersi su tokom decenija, uz česte promene postave, postali i ostali jedno od najznačajnijih imena srpske muzičke scene, zahvaljujući Kostićevom jedinstvenom načinu pevanja i stihovima životog promišljanja, kao i prepoznatljivom bluziranom gitarom Antonijevića.

Bend je objavio osam albuma od kojih je poslednji bilo "Sirotinjsko carstvo" (2015), a poznat je po pesmama "Prsten", "Put", "Kreni prema meni", "Hipnotisana gomila", "Molitva", "Hoću da znam", "Ledno doba" i brojnim drugima.

"Dođite da se vidimo. Uz otežavajuće okolnosti rodimo se ponovo. Budimo zajedno, uživajmo u muzici, ljubavi, toleranciji. Uživajmo u svemu čega nema", poručio je Kostić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Erik klepton

    22. avgust 2022 | 18:56

    Cane je postao komercijala. Svi ga vole, iako su u turbo folku. Njegove pesme prkose vremenu, uvek je aktuelan. Srecan jubilej, sto bi reko corba, mi smo na dozivotnoj robiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA