≫ 

Sid Višus je jednom u lice prozvao Fredija, Merkjuri ga potom "uništio"

Član grupe Sex Pistols se nikako nije dobro proveo u društvu frontmena benda Queen

  • 0
Pistol Fredi Merkjuri Foto: Profimedia/ PA Images/PA, Profimedia/Alamy

Grupe Queen i Sex Pistols važe za jedne od najznačanijih muzičkih grupa druge polovine dvadesetog veka. Sušta su suprotnost jedna drugoj, mada obe dolaze iz Velike Britanije. Queen je apolitična, a Sex Pistols je bend koji imao žestoke tekstove zbog kojih je završavao i u marici.

Poznato je da je veza između benda počela kada je grupa Queen morao da se povuče iz emisije Today, pošto je frontmen Fredi Merkjuri otišao kod zubara prvi put za 15 godina, a Sex Pistolsi su rezervisani kao zamena u poslednjem trenutku.

Članovi benda su imali bliski susret u studiju u Veseksu, a nije prošlo mnogo vremena pre nego što su došli u direktan sukob. Fredi Merkjuri, frontmen grupe Queen, očitao je tada lekciju članu Sex Pistolsa Sidu Višusu.

U to vreme, 1976. godine, grupa Queen je snimali svoj album "News of the World", a Sex Pistols, koji su objavili samo jedan singl, '"Anarchy in the U.K.", koji je u bio uvod u njihov jedini studijski album pre raspada benda.

Ali, vratimo se na to šta se desilo. Piter Hins, vozač grupe Queen je u svojim memoarima "Queen Unseen" opisao situaciju kada se frontmen Sex Pistolsa Džoni Roten "ušunjao" u studio grupe Queen da im oda počast, što se nije ispostavilo kao dobra ideja.

- Jedan od članova benda je puzao na sve četiri preko našeg studija do  klavira i rekao: "Zdravo, Fredi"... Možete li se pobrinuti da to više ne uradi? - rekao je tada producent grupe Queen.

Džoni Roten je očigledno bio veliki fan grupe Queen i hteo je lično da se upozna sa Merkjurijem.

Sve ovo je pokvario Sid Višus.

- Sid je ušao, a Sid je bio moron, znaš. Bio je idiot - rekao je bubnjar grupe Queen.

Sid je pokušao da bude duhovit i bio je sarkastičan prema Merkjuriju u vezi nedavnog intervjua za NME u kojem je pričao o svojoj ljubavi prema baletu, formu koju je dugo želeo da iznese u mase, piše faroutmagazine.co.uk.

Vozač grupe Queen Piter Hins se priseća:

- Sid Višus je naleteo, što je još gore, i obratio se Fredu: "Jesi li uspeo da dovedeš balet do masa?".

Fred je nehajno ustao, prišao mu i šalio se:

- "Zar ti nisi Stenli Ferošus ili nešto?". Uhvatio ga za kragnu i izbacio napolje.

Sid Višus, Sid Vicious Printskrin: Youtube/Johan Cederblad

Merkjuri je opet o ovom incidentu pričao u televizijskom intervjuu osamdesetih:

- Sex pistolsi su se slučajno našli u studiju pored. Možete li zamisliti da je cela stvar oko pank roka i anti-establišmenta došla pod jedan krov? I naterao sam Džonija Rotena i Sida Višusa da preslušaju jednu od naših numera, i rekao sam: "Pevaću na jednoj od tvojih ako pevaš na jednoj od mojih". U to vreme sam nosio baletanke…

Merkjuri se potom prisetio kako je "uništio" Sida Višusa uz pomoć svoje duhovitosti. Rekao je:

- Nazvao sam Sida Višusa "Sajmon Ferošus" ili tako nešto, i to mu se uopšte nije dopalo, a ja sam rekao: "Šta ćeš da uradiš povodom toga?"

Sidu se nikako nije dopalo kako je Merkjuri govorio o njemu, tako da ga je Fredi na kraju izbacio iz studija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA