Važi za jednu od najznačajnijih Lenonovih pesama, za neke je i himna sveta

Ova pesma i dan danas inspiriše i ostala je vanvremenska

  • 0
Džon Lenon Printskrin: Youtube/johnlennon

Džon Lenon je tokom karijere imao i uspešne solo albuma, a jedan od njih je objavljena na današnji dan, 9. septembra 1971. godine. U pitanju je muzičko ostvarenje "Imagine", koju krasi istoimena numera koja je napisana kao molba za mir u svetu.

Ova pesma i dan danas inspiriše i ostala je vanvremenska. "Imagine" je Lenonov drugi najprodavaniji album, a nakon što se pojavio, bio je prvi na svetskim top listima.

- "Imagine" da je stvorena s ogromnom ljubavlju i brigom za decu sveta. To je vrlo, vrlo snažna pesma. Mislim da je vrlo zanimljivo što je još uvek prisutna i još uvek daje moć ljudima. I jako sam srećna zbog toga. Nadam se da ćete uživati. Mislim da je jako zanimljivo što je još uvek prisutna i još uvek daje moć ljudima - rekla je Joko Ono prilikom reizdanja albuma 2000. godine.

Kako je Joko objasnila, pesma i dalje pruža utehu u teškim vremenima i šalje poruku jedinstva, nade i sreće. Za neke je i svojevrsna hima sveta.

Imali smo priliku da je čujemo i na otvaranju Olimpijskih igara u Tokiju 2021. godine, čime je započela proslava i Olimpijskih igara i zlatne godišnjice “Imagine”, piše Nacional.hr.

Džon Lenon - "Imagine":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA