≫ 

Preminula pevačica Loreta Lin: Bila je i ostala kraljica kantri muzike

Umrla je u 90. godini

  • 0
Loretta Lynn Foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Loreta Lin preminula je juče 90. godini u svom domu u Harikejn Milsu, u državi Tenesi, saopštila je porodica slavne pevačice.

- Naša voljena majka, Loreta Lin je preminula mirno, u snu ovog jutra, 4. oktobra u svom domu na njenom voljenom ranču u Hjurikejn Milsu - napisala je porodica koja je zamolila za privatnost u ovim teškim trenucima dok tuguju i naglasili su da će detalji komemoracije i sahrane biti objavljene naknadno.

Pevačica hita "You Ain’t Woman Enough" hospitalizovana je zbog moždanog udara u maju 2017. i tada je otkazala turneju i izdavanje albuma.

Loretta Lynn Foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Iako je bila ćerka rudara iz Kentakija, njene iskrene pesme o životu i ljubavi žena u Apalačiji izvukle su je iz siromaštva i učinile je poznatom. Lin je imala četvoro dece, a njene pesme održavale su njeno sećanje na ruralno poreklo u Kentakiju.

Lin, koja je imala 70 pesama na top listama kao solo izvođač i duete, primljena je u Kuću slavnih kantri muzike 1988. i Kuću slavnih kantri gospel muzike 1999. godine.

Odlikovana je Predsedničkom medaljom slobode bivšeg predsednika Baraka Obame 2013. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA