≫ 

Grupa Depeche Mode najavila novi album i turneju: Sledeće godine sviraju u jednom gradu bivše Jugoslavije

Članovi benda Dejv Gan i Martin Gor rekli su da još uvek rade na 15. studijskom albumu koji će se zvati "Memento Mori"

  • 0
Depeche Mode

Foto: Tanjug/AP/Britta Pedersen/dpa

Pioniri elektronske muzike britanskog novog talasa Depeche Mode najavili su danas novi album i svetsku turneju, prvu posle smrti osnivača benda Endija Flečera u maju ove godine.

Na konferenciji koja se prenosila uživo iz Berlina, članovi benda Dejv Gan i Martin Gor rekli su da još uvek rade na 15. studijskom albumu koji će se zvati "Memento Mori", kao i da će u martu započeti svetsku turneju da bi promovisali poslednji album.

Naslov, čiji prevod glasi "Seti se smrti", izabran je pre nego što je Flečer, klavijaturista benda, preminuo od disekcije aorte. Prema rečima članova benda, naslov opominje sve da su smrtna bića i da svaki dan žive najbolje što mogu.

Većina pesama je nastala tokom pandemije kovid-19, a njihove teme su inspirisane tim periodom, izjavio je Gor tokom onlajn konferencije.

Depeche Mode

Foto: Tanjug/AP/Britta Pedersen/dpa

Depeche Mode, poznat po pesmama kao što su "Personal Jesus" i "Enjoy the silence", objavili su prvi album 1981. godine. Poslednji studijski album "Spirit", objavili su 2017. godine.

Što se tiče turneje, (za sada) na spisku nema koncerta u Beogradu, ali je potvrđen nastup u Zagrebu, i to 23. jula 2023. godine u zagrebačkoj Areni. Tu su i nastupu u Bukureštu (26. jula 2023. godine), kao i u Budimpešti (28. jula 2023. godine). Gde će sve nastupit, možete pogledati na njihovom sajtu.

Depeche Mode

Printskrin depechemode.com

Pogledajte snimak sa konferencije:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA