Doli Parton želi da okupi ponovo Led Zeppelin za potrebe nove obrade pesme "Stairway To Heaven"

"Pokušavam da vidim da li bi Robert Plant mogao da peva na njoj. Možda bi Džimi Pejdž mogao da preuzme deo.", rekla je legendarna pevačica

  • 0
Dolly Parton, Doli Parton Foto: Tanjug/AP

Doli Parton želi da ponovo okupi grupu Led Zeppelin, tačnije Roberta Planta i Džimija Pejdža, i to za potrebe nove obrade pesme "Stairway To Heaven", koja će se naći na njenom novom rok albumu koji je obećala da će napraviti.

Ranije ove godine, Partonova je dospela na naslovne strane kada je bila nominovana za Rokenrol kuću slavnih 2022, ali je zamolila da se izuzme iz razmatranja za tu čast.

S obzirom da legendarni producent Stiv Albini nudi svoje usluge za produkciju albuma, čini se da je Doli zapravo spremna da nastavi sa projektom.

U novom intervjuu za Pollstar, čuvena pevačica je otkrila da želi da snimi novu obradu pesme "Stairway To Heaven" za album i da u tom procesu želi da ponovo spoji Džimija Pejdža i Roberta Planta iz Led Zepelina.

Upitana da li radi na rokenrol albumu, rekla je: "Pa, da. Kada sam bila nominovana za Rokenrol kuću slavnih, pomislila sam: "Pa, nije bolje vreme da to uradim." Oduvek sam želela da to uradim. Moj muž je veliki fan hard rokenrola i godinama sam mislila: "Jednog od ovih dana bih volela da napravim album uglavnom samo za njega, samo da to uradim."

Kada sam bila nominovana, pomislila sam: "Zašto jednostavno ne bih uradila to dok je "gvožđe vruće"? Možda neka od velikana, legende rokenrola pevaju sa mnom."

Led Zeppelin Robert Plant i Džimi Pejdž na koncertu grupe Led Zeppelin Foto: Profimedia/Don EMMERT/AFP

O svojim pokušajima da ponovo okupi Led Zeppelin, Parton je dodala da se njenom mužu "nije svidelo" kada je otkrila planove da obradi pesmu "Stairway To Heaven".

"Pokušavam da vidim da li bi Robert Plant mogao da peva na njoj. Možda bi Džimi Pejdž mogao da preuzme deo. Radujem se što ću uvući neke od sjajnih ljudi... Nisam dovoljno daleko da bih raspravljala o kome i čemu, ali ću napraviti album.”, navela je pevačica, prenosi NME.

Doli Parton - "Stairway To Heaven“:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA