Zbog bolesti Radmile Živković odloženo gostovanje Narodnog pozorišta u Zagrebu, prvo nakon 37 godina

Skoro četiri decenije prošlo je otkako je jedan ansambl Nacionalnog teatra gostovao u Hrvatskom narodnom kazalištu, no dugoočekivani susret biće odložen za narednu sezonu

  • 1

Nakon skoro četiri decenije ansambl Narodnog pozorišta u Beogradu trebalo je da gostuje u Zagrebu, no zbog bolesti glavne glumice Radmile Živković, susret našeg nacionalnog teatra i Hrvatskog narodnog kazališta moraće da bude odložen.

Predstava "Gospođa ministarka" u kojoj ova dramska umetnica igra glavnu ulogu, trebalo je da 16. juna se odigra u glavnom gradu Hrvatske, no odložena je, jer je Radmili Živković naglo pozlilo. 

Glumica (66), koja već 15 godina igra Živku ministarku u Narodnom pozorištu, hospitalizovana je 5. juna, nakon što je osetila tegove tokom izvođenja ove komedije.

Ona je zadržana na ispitivanju, a lekari su ocenili da glumica još nije spremna za odlazak na putovanje, pa će gostovanje sačekati narednu sezonu.

Punih 37 godina prošlo je otkako je jedan ansambl Narodnog pozorišta poklonio zagrebačkoj publici na daskama koje život znače. Poslednji put Narodno pozorište gostovalo je u zagrebačkom HNK sredinom maja 1982. godine s komadom "Lenjin, Staljin, Trocki" u režiji Nikole Jeftića.

Posetu "Gospođe ministarke" HNK je trebalo da uzvrati tokom jeseni predstavom "Ciganin, ali najlepši".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sremcica

    31. jul 2020 | 10:33

    Brzo ozdravljenje želim Radmili (DJILDI)sve naj bolje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA