≫ 

Tri godine od smrti večitog dečaka, legendarnog Milorada Mandića Mande

Neprežaljeni Manda napustio je ovaj svet 15. juna 2016. godine

  • 4

Danas, 15. juna, navršavaju se tri godine od tragične smrti proslavljenog glumca Milorada Mandića Mande koji je u 56. godini života preminuo na sceni pozorišta "Vuk Karadžić", kada mu je pozlilo za vreme predstave. Vest o smrti glumca koji je zračio toplinom i ostavio za sobom brojne maestralne uloge tog dana potresla je ne samo glumački svet, već i sve one koji su odrastali uz Mandu u emisiji "S one strane duge" i voleli ga gde god se pojavi.

Život je proveo na daskama, gde ga je na kraju, na veliku žalost svih koji su ga poznavali - bilo lično ili ne - i ostavio.

Milorad Mandić Manda Milorad Mandić Manda preminuo je tokom pretpremijere dečje predstave "Petar Pan" u pozorištu "Boško Buha"/ Foto: Tanjug/Oksana Toskić

- Nimalo nije lako raditi sve ovo, ne samo što je stresno i nezdravo za čoveka, ogromna energija se troši, ali na svu sreću, ne uzalud. Nije mi žao, niti će mi biti žao ijedne potrošene sekunde. Ne osećam nikakav strah, niti o tome razmišljam. Kada se posao završi on će govoriti više nego bilo čija reč - govorio je Manda, tadašnji upravnik pozorišta "Boško Buha" u svom poslednjem intervjuu za Nedeljnik.

Podsetimo, Milorad Mandić Manda preminuo je 15. juna 2016. godine u 56. godini, a za sobom je ostavio suprugu Anastasiju Anju Mandić, takođe glumicu, i četvoro dece. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Milorad Mandic, Manda Život je ostavio na daskama, a preminuo je 15. juna 2016. godine/ Foto: ATA Images

Na manifestaciji "Dani Danila Bate Stojkovića" u Vrnjačkoj Banji, u avgustu 2018. godine, legendarnom Miloradu Mandiću Mandi dodeljena je posthumna zahvalnica za nesebično pomaganje da ova manifestacija zaživi u Banji.

Ni tri godine kasnije bol za Mandom ne jenjava, a žal za ovim večitim mladićem i sanjarem nebesko plavih očiju, koji nas je prebrzo napustio, ostaje doveka.

VIDEO: Mira Banjac sa suzama u očima dodelila posthumnu nagradu za legendarnog Mandu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA