≫ 

Posle više od 30 godina srpska predstava biće izvedena na Dubrovačkim letnjim igrama

U predstavi igraju Ljubomir Bandović, Nela Mihailović, Dušanka Glid Stojanović, Katarina Marković, Milutin Milošević, Vanja Milačić

  • 1
Balkanski špijun Plakat: Narodno pozorište u Beogradu

Predstava "Balkanski špijun" Dušana Kovačevića, u režiji Tanje Mandić Rigonat, biće izvedena 16. i 17. avgusta na 70. Dubrovačkim letnjim igrama, najavilo je Narodno pozorište u Beogradu.

Dubrovačke letnje igre ove godine se odvijaju pod motom "Mitovi grada" i traju 47 dana.

Obuhvatiće 80 umetničkih programa na 30 ambijetalnih lokacija i posle više od 30 godina biće izvedena jedna predstava iz Srbije.

 
 
 
View this post on Instagram
"CIA snajka, CIA". Na 48. Festivalu „Dani komedije“ u Jagodini, glumci Nela Mihailović, Ljubomir Bandović i Milutin Milošević  nagrađeni su za uloge u predstavi „Balkanski špijun“, po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji i dramaturgiji Tatjane Mandić Rigonat. Za ulogu Danice, Mihailovićevoj je pripala statueta „Ćuran“ za najbolje glumačko ostvarenje, a isto priznanje, osvojio je i Bandović, za lik Ilije Čvorovića. Milošević je dobio Nagradu „Nikola Milić“ za najbolju epizodnu ulogu (Podstanar). #narodnopozoriste #narodno #narodnopozoristeubeogradu #drama #balkanskispijun #balkanspy #theatre #nationaltheatre #srbija #serbia #beograd #belgradeA post shared by National Theatre in Belgrade (@narodno_pozoriste_u_beogradu) on

Za predstavu Narodnog pozorišta u Beogradu vladalo je veliko interesovanje, karte za izvođenje 16. avgusta rasprodate su u rekordnom roku, pa su organizatori odlučili da se predstava igra još jednom, 17. avgusta.

Predstava će biti izvedena u parku Gradac, na otvorenoj sceni koja ima 500 mesta.

U predstavi igraju Ljubomir Bandović, Nela Mihailović, Dušanka Glid Stojanović, Katarina Marković, Milutin Milošević, Vanja Milačić.

U filmskim scenama pojavljuju se Boris Komnenić, Branko Vidaković, Vjera Mujović, Olja Bećković, Aleksandra Kolarov, Dunja Kostić i Nemanja Konstantinović.

Kompozitor je Irena Popović Dragović, scenografiju je uradio Branko Hojnik, kostime Ivana Vasić, a scenski pokret Anđelija Todorović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koja

    13. avgust 2019 | 08:29

    Glume neku regionalnu saradnju, nisu čuli za oluju, ni za 1995, posle će da se čude kad budu bežali po stradunu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA