≫ 

Nenadu Jezdiću uručena nagrada "Miloš Žutić": "Ovo je za mene samo predah u maratonu"

Jezdić je nagrađen za ulogu Jožefa Kantora u predstavi “Kralj Betajnove” Ivana Cankara, u režiji Milana Neškovića, u produkciji JDP

  • 4
Nenad Jezdić, nagrada Miloš Žutić Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Nagrada “Miloš Žutić” Udruženja dramskih umetnika Srbije (UDUS) za 2018. godinu svečano je uručena Nenadu Jezdiću sinoć nakon izvođenja predstave “Kralj Betajnove” na sceni “Ljuba Tadić” Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Nagradu mu je uručila Ognjanka Ognjanović Žutić, supruga velikana srpskog glumišta Miloša Žutića.

Jezdić se zahvalio žiriju, direktorki pozorišta, reditelju i ansamblu.

- Obradovali ste mene i moju porodicu, ova nagrada mi je izuzetno dragocena i ona me osnažuje, raduje i krepi u mnogostrukosti poslova koje radim. Ona je putokaz da bazični posao obavljam kako valja. Za mene ona predstavlja samo predah u maratonu, mesto gde ću da zastanem i osvežim se na svom delovanju na pozorišnim scenama - rekao je Jezdić.

Nenad Jezdić, nagrada Miloš Žutić Nagradu mu je uručila Ognjanka Ognjanović Žutić, supruga velikana srpskog glumišta Miloša Žutića Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Jezdić je 24. laureat nagrade “Miloš Žutić” koju UDUS dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na domaćim profesionalnim scenama, premijerno izvedenim u protekloj pozorišnoj sezoni.

Jezdić je nagrađen za ulogu Jožefa Kantora u predstavi “Kralj Betajnove” Ivana Cankara, u režiji Milana Neškovića, u produkciji JDP.

U konkurenciji je bilo 16 glumaca sa glumačkim ostvarenjima izvedenim u periodu od 1. jula 2017. do 30. juna 2018. godine.

Nenad Jezdić, nagrada Miloš Žutić Jezdić je nagrađen za ulogu Jožefa Kantora u predstavi “Kralj Betajnove” Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Žiri je većinom glasova odlučio o dobitniku sredinom juna, a radio je u sastavu: Dragana Ðukić, Branislav Zeremski, Nataša Marković, Irfan Mensur i Nebojša Milovanović (predsednik).

Nagrada se sastoji od plakete sa likom Miloša Žutića - rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, unikatne diplome na pergamentu - rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića, i novčanog iznosa.

Dodelu nagrade “Miloš Žutić” pomažu Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    23. septembar 2019 | 07:39

    Svaka čast,odličan glumac !!! Nadam se da nije povezano sa skorošnjom ulogom na otvaranju auto puta.

  • Nesa

    23. septembar 2019 | 09:59

    Gledao sam ga uzivo totalno lud pozitivan.Talentovan glumac i zna da glumi za razliku od nekih kao glumaca

  • Ja

    23. septembar 2019 | 07:50

    Ko se sa nama druzi, dobija nagrade...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA