≫ 

Premijera predstave "Ko se boji Virdžinije Vulf" u Beogradskom dramskom pozorištu

Supružnici Džordž i Marta, potaknuti alkoholom, započinju mentalno i emotivno iscrpljujuću verbalnu igru optuživanja i zlostavljanja u koju upliću i svoje goste

  • 0
Ko se boji Virdžinije Vulf "Ko se boji Virdžinije Vulf" / Foto: Promo/Darja Štravs Tisu

Premijera predstave "Ko se boji Virdžinije Vulf" Edvarda Olbija, a u režiji Lenke Udovički, biće održana 9. oktobra u 20h na Sceni "Rade Marković" u Beogradskom dramskom pozorištu.

Ovo je međunarodni koprodukcioni projekat sa Kazalištem "Ulysses" iz Zagreba. Ova predstava je imala svoje premijerno izvođenje u okviru Festivala "Ulysses" na tvrđavi Minor na Malom Brionu 29. jula 2019. godine.

U toku neobavezne sedeljke, sredovečni bračni par, univerzitetski profesor istorije Džordž i dekanova ćerka Marta, potaknuti alkoholom, započinju mentalno i emotivno iscrpljujuću verbalnu igru optuživanja i zlostavljanja u koju upliću i svoje goste. Mračna slika braka akademskih građana, koji predstavljaju stubove srednje klase, kao i razlaganje tipičnog obrasca dramske priče kroz na prvi pogled besciljnu i besmislenu pijanku, podstiče i razlaže najrazličitije ljudske porive.

Ovaj komad u Beogradskom dramskom pozorištu imao je kultnu verziju iz 1991. godine u režiji Dušana Jovanovića sa Mirjanom Karanović, Radetom Šerbedžijom, Željkom Cvetan i Aleksandrom Alačem.

Ko se boji Virdžinije Vulf Rade Šerbedžija i Milan Marić / "Ko se boji Virdžinije Vulf" / Foto: Promo/Darja Štravs Tisu

U novoj postavci rediteljke Lenke Udovički ponovo se pojavljuje Rade Šerbedžija u ulozi Džordža, dok njegovu partnerku Martu igra prvakinja Zagrebačkog kazališta mladih, Katarina Bistrović Darvaš. Pored njih dvoje u predstavi igra Milan Marić u alternaciji sa Ljubomirom Bulajićem i Martinom Grđanom, kao i Romina Tonković i Nika Ilinčić.

Dramaturgiju potpisuje Željka Udovičić Pleština, kostime je kreirala Bjanka Adžić Ursulov, scenografiju Stefano Katunar, koreografiju Matija Ferlin, dok je za kompoziciju bio zadužen Najdžel Ozborn, a dizaj zvuka je poveren Davoru Roku. Dizajer svetla je Andrej Hajdinjak, asistent scenografa Paola Lugarić, asistent režije Rajna Rac.

Pretpremijere su zakazane za 7. i 8. oktobar, a prva repriza za 10. oktobar. Predstava će se igrati i 27, 28. i 29. novembra ove godine.

Video: Predstava puna strasti, pakosti i beznađa: Ko se boji Virdžinije Vulf izvedena na Brionima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA