Korešpodenti putuju u Kanadu

Predstava „Korešpodencija“ ovog meseca će gostovati u Torontu u Izabel Bader teatru 19. oktobra, kada su zbog velikog interesovanja zakazana dva izvođenja, i 20. oktobra

  • 0
Korešpodencija generalna proba Zvezdara

Foto: Nikola Vukelić

Za malo više godinu dana ovo je treća predstava Zvezdara teatra koja gostuje u ovom pozorištu. Nakon „Hipnoze jedne ljubavi“ i predstave „Voz“, publika u Torontu će imati mogućnost da vidi i „Korešpodenciju“ koja je premijerno izvedena 2018. godine, a do sada je osvojila čak sedamnaest nagrada na prestižnim pozorišnim festivalima.

Svako ko pogleda predstavu „Korešpodencija“ postaje deo pozorišne tradicije koja traje skoro četrdeset godina. Nastala prema delu romana „Zlatno runo“ Borislava Pekića u dramatizaciji Borislava Mihajlovića Mihiza, predstava je još osamdesetih godina postala jedna od najvažnijih komedija na domaćoj pozorišnoj sceni i uverila nas u to da prepiska može biti veoma zanimljiva i dinamična teatarska forma.

Na scenu Zvezdara teatra je postavljena u režiji i scenografiji Gorčina Stojanovića. Priču o cincarskoj porodici iz 19. veka oživeli su glumci Branislav Lečić, Slavko Štimac, Anica Dobra, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidaković.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA