≫ 

"Dani Zorana Radmilovića" od 18. do 25. oktobra u Zaječaru

Za nagradu koja nosi ime velikog glumca "Zoranov brk" nadmetaće se, između ostalih, Predrag Miki Manojlović, Rade Šerbedžija i Tanja Bošković

  • 0
Zoran Radmilović

Zoran Radmilović/ Printskrin: youtube/RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

Tradicionalni pozorišni festival "Dani Zorana Radmilovića", u čast velikana srpskog glumišta, biće održan od 18. do 25. oktobra u pozorištu "Zoran Radmilović" u Zaječaru.

Za nagradu koja nosi ime velikog glumca "Zoranov brk" nadmetaće se, između ostalih, Predrag Miki Manojlović, Rade Šerbedžija i Tanja Bošković.

Zoranove dane, 28. po redu, otvoriće Narodno pozorište Timočke Krajine "Zoran Radmilović" premijerom predstave "Petra", u režiji i po tekstu Irfana Mensura.

U predstavi igraju Tanja Bošković, Viktorija Arsić, Nataša Petrović i Lana Karaklajić.

Druge večeri na repertoaru je predstava kazališta "Ulisis" i Beogradskog dramskog pozorišta "Ko se boji Virdžinije Vulf", u režiji Lenke Udovički sa Radetom Šerbedžijom.

Ko se boji Virdžinije Vulf

"Ko se boji Virdžinije Vulf" / Foto: Promo/Darja Štravs Tisu

U toku festivala biće izvedene i predstave Radionice integracije "Dok nas smrt ne razdvoji" Mire Furlan sa Mikijem Manojlovićem, sarajevskog Kamernog teatra 55 "Sjećaš li se Doli Bel", beogradskog Ateljea 212 "Petrijin venac", Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke "Hamlet u selu Mrduša Donja", beogradskog Zvezdara teatra "Osama - Kasaba u Njujorku".

U čast nagrađenih, biće izveden komad grada domaćina "Žene iz Troje".

- Zaječar se odužio svojim velikanima Hajduk Veljku i Nikoli Pašiću, ali tek nakon smrti Zoranu Radmiloviću. Za njegovog života nije ga primio nijedan predsednik opštine, a nakon smrti dobio je svoje pozorište i spomenik. Najveći spomenik mu je ovaj festival - rekao je na konferenciji za medije direktor pozorišta Vladimir Ðuričić.

Kompleti karata za festival rasprodati su za manje od sat vremena, a najbolje predstave biraće reditelj Nebojša Bradić. 

Petrijin venac

Predstava "Petrijin venac" / Foto: Promo/Atelje 212

- Festival je prolazio razne faze. Danas nema brige za njegovu budućnost. Doveli smo najbolje što može iz regiona - poručio je Bradić.

Istovremeno u Zaječaru će biti održan i drugi Festival malih pozorišnih formi.

Predsednik žirija biće Ivan Bekjarev, a na otvaranju gledaćemo Miju Begović i komad "Sve što sam prešutjela", a do zatvaranja "Krojcerovu sonatu", "Lov na srne" Srne Lango, "Spavaju li ribe?", "Ima neka tajna veza"," Don Žuan iz Leušića i "Kod kuće/Kabul"Predstave će biti izvedene u sali Doma kulture u Kotlujevcu.

Publika će moći da vidi i izložbu Miloša Šobajića, a gost će biti glumac Milan Caci Mihailović.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA